Patronii olteni, disciplinaţi doar sub ameninţarea amenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna august a fost ultima lună în care angajatorii - persoane juridice sau persoane fizice autorizate, au mai putut să depună Declaraţia 112 în mod tradiţional, adică la unul dintre ghişeele Direcţiei Finanţelor Publice Olt din judeţ. Din septembrie, patronii care nu vor depune acest document fiscal exclusiv prin intermediul Internet-ului vor fi amendaţi.

După două luni de avertizări şi ultimatumuri, patronii din judeţul Olt se pare că au înţeles mesajul inspectorilor fiscali. Astfel, din numărul total de aproximativ 5.030 angajatori câţi aveau obligaţia de a depune lunar până la 25 ale lunii formularul unic 112 s-au conformat deja 55%. Aceştia au depus Declaraţia 112 ce include la un loc toate cele cinci formulare care se depuneau lunar la Pensii, Şomaj, Sănătate şi Fisc.
“Restul patronilor care nu au depus încă Declaraţia 112 se află în diverse faze ale depunerii acestuia. În total, 90% dintre cei care aveau obligaţia depunerii documentului au obţinut certificatul digital care le oferă posibilitatea depunerii acestuia online. Important este că aceştia au înţeles mesajul de înlocuire a vechiului sistem, ce consuma timp, bani şi nu numai, cu unul modern. De acum înainte, angajatorii vor depune acest formular 112 numai pe Internet, respectiv pe website-ul www.e-guvernare.ro, de unde vor alege serviciul <Depunere declaraţii/Declaraţii ANAF>”, a declarat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt.
Angajatorii care nu se vor conforma din această lună riscă să fie sancţionaţi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 1.000-5.000 lei pentru persoanele juridice.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite