Slatina: Patronii aşteaptă subvenţiile pentru absolvenţi şi şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Patronii aşteaptă subvenţiile pentru absolvenţi şi şomeri
Slatina: Patronii aşteaptă subvenţiile pentru absolvenţi şi şomeri

Banii de la stat pentru angajarea grupurilor vulnerabile sunt mană cerească pentru patronii din Olt, pe timp de criză.


Aproape 100 de angajatori din Olt s-au înscris  pe lista de aşteptare a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pentru a încadra absolvenţi ai promoţiei 2009 sau şomeri care au mai mult de 45 de ani. Cu toţii aşteaptă să primească bani de la stat pentru a face angajări, însă subvenţiile nu se pot acorda, deocamdată, din lipsă de fonduri. „Am solicitat o rectificare bugetară pentru a putea sprijini financiar angajatorii care încadrează în muncă persoane din grupurile vulnerabile. Acum aşteptăm să primim banii, iar angajatorii care doresc să angajeze persoane din aceste actegorii pentru a primi subvenţia de la stat se pot înscrie pe o listă de aşteptare. Momentan nu avem bani în buget pentru aceste cheltuieli“, a explicat Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM Olt.

Şomerii de vârsta a doua sunt preferaţi

În prezent, pe lista de aşteptare sunt înscrişi 61 de agenţi economici care şi-au exprimat dorinţa de a angaja 92 de şomeri de peste 45 de ani. „Am un magazin alimentar de cartier la care vând împreună cu soţul meu. Acum el are nişte probleme de sănătate şi vrem să angajăm o femeie serioasă. Ne-am gândit să profităm de ajutorul de la stat să să luăm o şomeră care să aibă peste 45 de ani, dar deocamdată nici statul nu are bani să ne ajute. Mai aşteptăm, că sigur se va rezolva“, a spus Marinela Dinu, din Slatina.
Şi absolvenţii sunt căutaţi, în aceste vremuri de criză. În total, 38 de patroni au anunţat că vor să angajeze 43 de tineri care au terminat şcoala vara aceasta, pentru a primi subvenţia lunară.
Pentru fiecare absolvent al promoţiei 2009 sau şomer de peste 45 de ani, patronii primesc lunar între 500 şi 700 de lei, în funcţie de gradul de pregătire al persoanei încadrate în muncă. Sprijinul financiar se acordă pe o perioadă de un an, însă patronii sunt obligaţi să păstreze aceşti angajaţi la lucru pentru minim trei ani.

Aflaţi câte persoane din judeţ  se pot angaja anul acesta cu subvenţionarea locului de muncă pe slatina.adevarul.ro

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite