Participant la concursul hipic de la Slătioara, rănit grav de propriul cal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din participanţii la concursul hipic organizat anul în comuna Slătioara de Bobotează a fost azi la un pas de a-şi pierde viaţa după ce calul pe care îl călărea s-a prăvălit peste el. Incidentul a avut loc după ce călăreţul a făcut o manevră bruscă de a-şi struni calul pentru a nu intra în spectatori, iar animalul s-a cabrat, după care a căzut peste stăpân.

Deşi organizatorii – respectiv primăria comunei Slătioara, au încercat să ia toate măsurile pentru buna organizare a evenimentului, cea de-a XIX ediţie a concursului numit „Botezul Cailor” nu a fost lipsită de incidente. Tânărul participant care a fost rănit de propriul cal se numeşte Iulian Niculae, are 20 de ani şi este originar din comuna Milcov. Acesta a luat startul alături de alţi câţiva concurenţi la proba de viteză. Din păcate, o manevră executată în pripă la finalul probei de viteză era să îl coste viaţa.
„Băiatul a venit în viteză pe cal şi, din cauza mulţimii prezente pe marginea drumului pe care a vrut să o ocolească, a stopat brusc calul, iar bietul animal s-a cabrat acolo şi, cum era şi un şanţ, a căzut peste tânăr care era deja pe jos de la ridicarea calului pe două picioare. Să zică bogdaproste că nu a murit”, a spus Ion Marinete, localnic.
Victima incidentului a primit primele îngrijiri medicale de la o echipă specializată prezentă la faţa locului, după care a trebuit aşteptată sosirea unei ambulanţe deoarece organizatorii nu s-au gândit să fii chemat anticipat un echipaj la faţa locului. Edilul comunei, Savu Ciocârlan, a explicat că nu s-a apelat la Serviciul de Ambulanţă în urma unui refuz similar în urmă cu doi ani. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Slatina unde a fost internată cu fractură de şold şi traumatism cranio-cerebral acut.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite