Slatina: Părinţii băiatului măcelărit în parcul din Corabia anchetează moartea fiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugur Ciobanu, tatăl băiatului măcelărit în parc, nu este impresionat de decizia anchetatorilor de a cere închisoare pe viaţă pentru tânărul de etnie rromă.

În timp ce anchetatorii cer închisoare pe viaţă pentru Florin Boca, tânărul de etnie rromă care a recunoscut că l-a ucis pe Ionuţ Ciobanu în parcul din Corabia, părinţii băiatului măcelărit au încă dubii în privinţa anchetei. În timp ce Mugur Ciobanu, tatăl băiatului este parte vătămată în proces, mama sa, Cornelica Ciobanu s-a constituit parte civilă. Familia Ciobanu a adus în sala de judecată trei martori care contrazic cercetările procurorilor. „Ne-am angajat un avocat pentru că vrem să aflăm ce s-a întâmplat cu copilul nostru în acea noapte. Am adus trei martori care spun că Ionuţ nu avea sânge pe tricou şi pe blugi atunci când a fost găsit în parc. Nu suntem impresionaţi de decizia procurorilor dea cere închisoare pe viaţă pentru Florin Boca, avem unele dubii în privinţa anchetei şi de aceea vom continua să participăm la procese şi vom merge până la capăt, numai să aflăm adevărul. Doar atât mai putem face acum pentru băiatul nostru“, a spus Mugur Ciobanu, tatăl lui Ionuţ.

„Testul ADN nu minte şi nu poate fi falsificat“

Chiar dacă înţeleg durerea familiei Ciobanu, procurorii spun că lucuruile sunt clare. „Nu avem niciun dubiu în privinţa autorului crimei. Florin Boca şi-a recunoscut fapta, a povestit cum s-a întâmplat totul. În plus, avem ca dovadă clară rezultatele testului ADN, care arată că sângele lui Boca a fost găsit pe pantalonii victimei. Testul ADN nu minte şi nu poate fi falsificat“, a explicat Eugen Iacobescu, procurorul de caz.
Florin Boca  a fost condamnat de Tribunalul la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Procurorii au făcut recurs şi cer pedeapsa pe viaţă pentru Boca. Acesta a recunpscut că l-a ucis pe Ionuţ Ciobanu, în vârstă de 16 ani, în parcul din Corabia, în noaptea de 28 spre 29 iunie 2008.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite