Slatina: Pădurile din jurul oraşului sunt pline de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Pădurile din jurul oraşului sunt pline de gunoaie
Slatina: Pădurile din jurul oraşului sunt pline de gunoaie

Pădurile din jurul Slatinei au ajuns tomberoanele de gunoi ale slătinenilor. Fie că vin să îşi spele maşinille sau să servească prânzul sau cina, oamenii lasă în urmă pet-uri, hârtii şi caserole de mâncare.

A apărut o nouă modă printre slătineni. Aceea de a servi masa în aer liber la pădure în timpul săptămânii. Adică îţi iei  caserola cu mâncare de la fast-food, pet-ul cu suc sau apă şi te duci pe băncuţă în pădure. Dacă tot eşti acolo, faci curat şi în maşină şi arunci printre copaci mizeriile. Acelaşi lucru îl faci şi cu resturile rămase de la masă. La arunci pe jos şi nu în coşurile de gunoi pentru că nu te vede nimeni, doar eşti pădure.

Când văd poliţiştii comunitari, o iau la fugă


Autorităţile privesc neputincioase la acest dezmăţ al tinerilor şi cu toate că fac curat în pădure de două ori pe săptămână, acest lucru nu se observă. „Luni facem curat şi adunăm zeci de saci de gunoaie care se strâng în weekend. Până joi se face la loc pentru că unii slătineni vin în pădurile de la Strehareţi şi Clocociov să servească masa, să îşi spele maşinile şi să facă curat în ele. Aruncă gunoaiele pe unde apucă şi degeaba sunt avertizaţi de comunitari. Cum îi văd, se urcă în maşini şi fug”, a explicat Florin Ciocan, director Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.
Cât despre slătineanul de rând acesta condamnă gesturile celor care îşi bat joc de spaţiile verzi. „Am văzut şi eu că sunt numai gunoaie în pădure. Suntem necivilizaţi şi până nu o să dea amenzi dure, nu vom scăpa de ptostiile din cap. Toţi dau vina pe primar, dar trebuie să vină el să le strângă resturile de mâncare şi sticlele de suc?”, a spus Mugur Gondea, de 59 de ani, contabil.
Primăria Slatina vrea să amenajeze aceste păduri şi speră ca atunci oamenii să renunţe la prostul obicei de arunca gunoi acolo unde se duc să se relaxeze.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite