PENNY MARKET îşi deschide magazin la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul german de retail Rewe România, proprietar al reţelei de magazine PENNY MARKET, va amenaja la Slatina primul său magazin vizavi de sediul Palatului de Justiţie.

Supermarketul PENNY care va fi ridicat la Slatina este primul de acest fel din oraş, după ce în judeţ au mai fost deschise până acum trei magazine la Caracal, Drăgăneşti-Olt şi Corabia, ultimul fiind inaugurat în luna martie. Astfel, reţeaua de magazine, care la sfârşitul anului 2010 număra în total 116 unităţi, va ajunge până la finele acestui an la 129 de filiale.
Lucrările la supermarketul din Slatina au început zilele trecute, după ce constructorul a închis zona cu plasă de protecţie şi a adus primele utilaje. Deja se lucrează la degajarea terenului şi se va trece la săpături pentru racordarea la utilităţile oraşului, urmată apoi de amenajarea propriu-zisă a magazinului. Supermarketul va fi construit pe strada Mănăstirii, vizavi de sediul Palatului de Justiţie, iar costurile totale ale proiectului, aşa cum indică cifrele investiţiei, se ridică la suma de 2.609.000 lei. Cu acest prilej vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO !

“Terenul unde se va ridica acest nou magazin are o suprafaţă de aproape 5.000 de metri pătraţi, dar suprafaţa construibilă va fi de numai 1.600 metri pătraţi. Asta înseamnă spaţii de vânzare şi de depozitare.  Pe restul terenului se vor amenaja locuri de parcare, dar nu numai. În autorizaţia de construcţie pe care dezvoltatorul a obţinut-o de la Primăria Slatina, datată 4 mai, se precizează că acesta se angajează ca să termine investiţia în doi ani, dar se pare că vor urgenta lucrările pentru a termina supermarketul în luna decembrie a acestui an. Cel puţin aşa scrie pe pancarta de la locul lucrării. Acum rămâne de văzut dacă se vor încadra în termen. Cert este că în acte scrie că au timp de doi ani ca să finalizeze lucrarea şi, oricum, chiar dacă, prin absurd, nu ar fi terminat lucrarea din varii motive, dezvoltatorul tot ar fi avut dreptul să ceară prelungirea termenului din autorizaţia de construcţie iniţială”, a afirmat viceprimarul Ana Anghel.

Şapte super-magazine la 80.000 de locuitori

Grupul Rewe mai deţine la Slatina un magazin BILLA deschis în anul 2008. În municipiua se mai află deja în faza finisajelor şi a racordării la utilităţi construcţia unui magazin LIDL lângă sediul Poliţiei Rutiere. De asemenea, au fost anunţate pentru viitor două proiecte - mallul Slatina Plaza şi magazinul de bricolaj DEDEMAN, termenele de finalizare fiind deocamdată necunoscute.
Concurentii Penny Market la Slatina vor fi, în afară de Billa - care face parte din “familie”, discounterii Profi, cele două magazine MiniMax Discount (viitorul Macro, n.r.), Plus şi Kaufland.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite