PDL Olt – “fără direcţie” după ce preşedintele filialei a trecut la PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin plecarea preşedintelui interimar Mihai Niţă, "partidul portocaliu" a rămas fără şef la Olt
Prin plecarea preşedintelui interimar Mihai Niţă, "partidul portocaliu" a rămas fără şef la Olt

Membrii PDL părăsesc “corabia” pe capete după rezultatele dezastruoase obţinute la alegerile locale. Preşedintele filialei judeţene a partidului menţionat, senatorul Mihai Niţă, a demisionat din funcţie şi a declarat, totodată, că va activa în rândurile Partidului Conservator. Mutarea lui Niţă face ca PDL să nu mai aibă în prezent niciun parlamentar faţă de trei câţi avea imediat după alegerile din 2008.

Mihai Niţă, senator ales pe listele PDL în urma alegerilor parlamentare din anul 2008, şi-a anunţat joi – 5 iulie, demisia din rândurile “partidului portocaliu” şi din funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene, declarând că va activa în rândurile Partidului Conservator. Anunţul a fost făcut de la microfonul plenului Parlamentului şi i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre colegii săi de partid.

Interpelat telefonic, fostul şef al pedeliştilor de la Olt şi-a motivat gestul prin faptul că a simţit că “nu mai era dorit” şi că avea informaţii potrivit cărora se pregătea înlocuirea sa de la conducerea sucursalei judeţene a PDL.

“Eu mi-am făcut întotdeauna treaba şi am dat tot ce-am avut pentru acest partid care m-a ajutat să ajung în Parlament. Nu am a vut alt interes decât cel al partidului, dar se pare că acest lucru nu a contat pentru unii membri de la Bucureşti şi nu numai. Am acceptat să mă ocup de destinele partidului într-un moment în care toţi se codeau şi, de asemenea, nici asta nu a contat. În plus, am auzit că se intenţiona deja debarcarea mea şi înlocuirea cu altcineva. Normal că, în asemenea condiţii, nu m-am mai regăsit în partid. Dacă nu mai aveau nevoie de mine puteau să îmi spună direct în faţă, nu să aflu la modul cum am aflat că se pregăteau lucrurile”, a afirmat Mihai Niţă, proaspăt “membru” al PC.

Trei, Doamne, şi toţi trei

Mihai Niţă este cel de-al treilea şi ultimul reprezentant al PDL în Parlament care părăseşte partidul, după deputatul Nicolae Stan (care a plecat în primăvara anului trecut şi a trecut la UNPR, apoi, în martie 2011, a plecat şi de aici, revenind în PSD de unde plecase în 2008, n.a.) şi deputatul Daniel Bărbulescu – revenit în PSD pe 1 mai a.c. după ce a părăsit acest partid în iunie 2008, lună când a intrat în PDL.

Deputatul Nicolae Stan, zis "Bulă" (stg.),a schimbat două partide în nici două luni

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

În prezent, filiala judeţeană a PDL nu mai are preşedinte. Numele vehiculat pentru a ocupa şefia interimară a partidului este Marian Vasile, primar al comunei Studina. Mihai Niţă a fost delegat să se ocupe de conducerea PDL la finele lunii martie a.c., după demisia din această funcţie a lui Darius Vâlcov, actual primar al municipiului Slatina.

PDL continuă la Olt traiectoria ruşinoasă a partidului la nivel naţional. La alegerile din 10 iunie, acest partid a reuşit contraperformanţa de a obţine doar doi consilieri locali la Slatina (faţă de 16 acum patru ani, n.a.), respectiv patru consilieri judeţeni faţă de 12 câţi a avut inţial în urma alegerilor din iunie 2008. De asemenea, din totalul celor 112 localităţi ale judeţului, PDL a “reuşit” să câştige doar şase primării de comune.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite