Ovidiu Niculescu vrea să facă parte din echipa „câinilor roşii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrea să joace la echipa de suflet, Dinamo Bucureşti
Vrea să joace la echipa de suflet, Dinamo Bucureşti

Provine dintr-o familie de fotbalişti, iar visul lui este ca în curând să-i calce pe urme vărului său, Claudiu Niculescu.

A intrat în fotbal la şapte ani, când nu ştia mai nimic despre acest sport. Iniţial a practicat tenisul de masă, dar a renunţat. “Tatăl meu a fost arbitru, unchiul şi fratele au jucat fotbal, iar verişorul meu este tot fotbalist. Nici nu aveam cum să îmi aleg altceva. Duc mai departe tradiţia familiei mele şi o fac cu mândrie”, spune Ovidiu Niculescu.

Tânărul a bătut primele mingii la echipa Clubului Sportiv Şcolar Slatina, unde l-a avut ca antrenor pe profesorul Ion Pârvulescu. Apoi a fost preluat de unchiul său Marin Niculescu, antrenor care l-a pregătit mult timp.

“Singur  m-am înscris la fotbal. Părinţii mei s-au bucurat foarte mult. prima lună m-a pregătit domnul profesor Pârvulescu, apoi m-a luat unchiul meu, care practic m-a crescut în fotbal. Datorită lui am ajuns aici şi îi mulţumesc pentru asta”, a mai spus Ovidiu.

Fotbalistul a activat la echipe precum Minerul Lupeni, FC Ioneşti, Alro Slatina şi Oltul Slatina. În prezent evoluează la FC Piatra Olt. “Suntem o echipă în formare, dar avem planuri mari. Vrem ca la anul să promovăm, iar dacă îl vom asculta pe domnul antrenor şi vom munci, sunt sigur că vom reuşi”, a continuat jucătorul.

Îi place Adrian Cristea

Ovidiu spune că cel mai greu meci din cariera sa a fost cel cu formaţia Câmpia Turzii. “Am avut foarte mari emoţii la acel meci. Trebuia să batem ca să nu retrogradăm, iar eu nu credeam că vom câştiga jocul. Dar nu s-a întâmplat aşa şi am reuşit să învingem”, îşi aminteşte jucătorul.

Niculescu îşi doreşte ca într-o zi să devină un fotbalist cunoscut şi să practice acest sport la un nivel înalt. Ţine cu Dinamo Bucureşti, iar jucătorul lui preferat de la această formaţie este Adrian Cristea.

“Dinamo este echipa mea de suflet. Mi-aş dori foarte mult să fac parte din această formaţie. Aici a jucat fotbal şi verişorul meu, Claudiu Niculescu şi tot aici vreau să ajung şi eu”, a mai spus tânărul.  

Profil

Născut. 6 iunie 1988, la Slatina
Studii. Liceul de Construcţii Slatina
Idealuri. Visează să devină un mare fotbalist

Întrebări şi răspunsuri

Ai suferit vreo accidentare care să te ţină un timp departe de minge?

Nu, niciodată. M-a ferit Dumnezeu de accidentări grave şi sper să nici nu am parte de aşa ceva. Cred că aş înnebuni să stau departe de colegi şi de antrenamente. Nici nu vreau să mă gândesc.

Unde te vezi peste câţiva ani?

Tot la FC Piatra Olt. Este o echipă mică, dar poate ajunge departe, dacă suntem serioşi şi ne ţinem de treabă. Şi la această formaţie poţi face fotbal de performanţă şi poţi ajunge acolo unde îţi doreşti. Totul este să muncim şi să ne ascultăm antrenorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite