Slatina: Orlando Oprescu, cel mai tânăr director de circ din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Orlando Oprescu,  cel mai tânăr director de circ din ţară
Slatina: Orlando Oprescu, cel mai tânăr director de circ din ţară

La numai 22 de ani este cel mai tânăr director de circ din România, dar şi un mare acrobat. Orlando Oprescu a câştigat numeroase premii la festivalurile de circ, iar când execută numerele de acrobaţie are publicul la picioare.

Talentul l-a moştenit din familie, iar de la circurile mari din străinătate a a învăţat cum să faci din spectacol o afacere. De un an de zile şi-a deschis propriul circ care îi poartă numele, dar înainte de toate este un acrobat care face seară de seară spectacol în arenă. „Sunt a patra generaţie de artişti de circ. Străbunicul, bunicul şi tatăl meu au fost acrobaţi. M-am născut şi am crescut la circ şi am decis să fac şi eu aceeaşi meserie”, a spus Orlando Oprescu.
Acum îşi ţine cu sufletul la gură publicul şi le face pe doamne şi dominşoare să ofteze. „La 7 ani am început să mă antrenez, după ce vezusem ani de zile repetiţiile tatălui meu şi ale celorlalţi acrobaţi. La 12 am intrat cu un număr într-un spectacol, cu cilindrii. Aplauzele publicului m-au emoţionat şi dacă înainte nu eram convins că aceasta este menirea mea, după ce am văzut reacţia oamenilor am înţeles că nu pot sta departe de arenă”, a povestit Orlando.

Circul, o afacere de 150.000 de euro

Artiştii de circ trăiesc pentru aplauzele publicului care sunt de fapt încunarea muncii lor de ani de  zile. „Un artist nu vede ce se întâmplă în sală, din cauza luminilor, dar simte publicul, uimirea lui, încântarea, iar la final aude ropotele de aplauze. Nu este bucurie mai mare”, a spus Orlando.
Acum este şi artist de circ şi manager şi încearcă să se împartă între cele două meserii.  „După ce am lucrat la circuri din străinătate şi am văzut ce înseamnă să manageriezi un circ m-am gândit că pot să am şi eu circul meu. Împreună cu tatăl meu am investit 150 mii de euro şi după primul an pot să spun că sunt câştiguri. A fost un an bun şi vrem ca anul viitor să fie şi mai bine. Lumea o să ne cunoască deja”, a explicat managerul.
 A adus la circul său numai artişti români care au dat reprezentaţii de succes la circurile mari din străinătate. Cu toţii, acrobaţi, clovni şi dresori fac spectacol pentru români. Am 25 de angajaţi, dintre care 13 sunt artiştii. Pe mulţi dintre ei îi cunoşteam de la circurile din străinătate, le ştiam numerele şi ce succes au ele la public. Pe alţii i-am angajat după ce am văzut DVD-uri cu reprezentaţiilor. Am urmărit reacţia publicului, costumele, dacă zâmbesc şi muzica pe care au ales-o. În acest fel îţi dai seama dacă este un artist bun, profesionist care pune suflet în ceea ce face”, a spus Orlando.
Peste o lună când primul turneu se va sfârşi Orlando vrea să pregăteească un nou număr de acrobaţie şi să caute un artist cu un număr bun de dresaj.



NĂSCUT
2 ianuarie 1986 Bucureşti

STUDII
Liceul Iulia Haşdeu, Bucureşti

FAMILIE
necăsătorit

CE-I PLACE
Trebuie să fiu mereu înconjurat de oameni, să fie agitaţie în jurul meu. Trebuie să fiu mereu cu prietenii mei, să ies în oraş, să mă distrez. Să trăiesc viaţa la maxim.

CE NU-I PLACE
Nu suport singurătatea şi răutatea oamenilor. Nu înţeleg de ce oamenii nu sunt toleranţi, de ce nu au răbdare, de ce preferă să se certe în loc să vorbească liniştiţi.


Cât ore te antrenezi pe zi?
Acum nu mă mai antrenez, fac numai antrenamente ca să mă menţin. Antrenamentele sunt acum chiar spectacolele, avem câte 6-7 pe săptămână. Înainte lucram la numerele mele zilnic, câte 4-5 ore pe zi.

Ce este important într-un spectacol?
Muzica, costumele, felul în care artistul îşi prezintă numărul. Dacă pentru alţii contează numai să intre în arenă şi să îşi facă numărul, pentru noi totul este important pentru că spectacolul trebuie să fie perfect.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite