Slatina: Oralul la română a dat startul BAC-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de clasa a XII-a au început astăzi examenul de bacalaureat cu proba orală la limba şi literatura română. Aceasta va continua şi mâine, iar miercuri va începe oralul la limba modernă.


Îmbrăcaţi în pantaloni negri şi cămăşi albe, absolvenţii de clasa a XII-a însoţiţi de părinţi s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineţii la şcolile unde urmau să susţină examenul. Plini de emoţii, aceştia au aşteptat cuminţi la uşile şcolilor intrarea în examen. „De ce ai venit, mă îmbrăcat în pantaloni scurţi, tricou şi încălţat în papuci? Du-te mai repede acasă şi schimbă-te că nu te primesc aşa în sală!“, îi spunea un profesor de la Colegiul Tehnic Metalurgic unui elev.

Oralul le-a dat emoţii

Prima probă a examenului de maturitate le-a dat, ca de obicei, mari emoţii absolvenţilor. Deşi, unii dintre ei au spus că s-au pregătit foarte bine, le tremurau mâinile cu buletinele în mână de emoţii. „Deşi zic eu că m-am pregătit destul de bine, am emoţii foarte mari. Nu am un subiect preferat, de fapt la câte emoţii am nici nu ştiu ce aş vrea să-mi pice. Sper să fie unul uşor oricum pentru că vreau o notă mare. Abia aştept să intru să scap odată“, a spus Irina Dinulescu, elevă la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina.
Deşi, în multe dintre centrele de examen din Slatina, nu s-a respectat ora 09.00, la care ar fi trebuit să înceapă examenul primii elevi care au ieşit din sală ne-au împărtăşit şi primele impresii. „Am fost printre primii. Am luat nota 10, dar am învăţat tot anul pe rupte. Şi oricum la oral e mai uşor, să vedem ce facem la scris. Sper să iau note la fel de mari. Oricum emoţiile sunt abia la început, mai avem două săptămâni de chin“, a spus Raluca Abagiu, elevă la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina.

Au ieşit supăraţi din examen

Nu toţi au ieşit însă fericiţi din sala de examen. Absolvenţii mai puţin pregătiţi sau mai ghinionişti, au obţinut note mai mici. „Eu zic că m-am pregătit, dar am luat 7. Nu mă aşteptam, ştiam că la oral e mai uşor şi că se dau note mari. Nici pe subiect n-am picat, cred că am avut un mare ghinion. Vroiam să iau mai mult, dar poate reuşesc la engleză“, a spus Florin Bucur, elev la Liceul cu Program Sportiv din Slatina. Examenul de bacalaureat va continua şi mâine, tot cu proba orală la limba şi literatura română. Însă vin alte două zile grele pentru elevi, miercuri şi joi, aceştia vor susţine proba orală la limba şi literatura modernă. Vineri, absolvenţii vor susţine prima probă scrisă la limba şi literatura română.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite