Omagiu oltean adus diplomatului Nicolae Titulescu la Scheii Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia din judeţul Olt care l-a omagiat pe marele om politic şi diplomat Nicolae Titulescu a fost una mică, dar inimoasă
Delegaţia din judeţul Olt care l-a omagiat pe marele om politic şi diplomat Nicolae Titulescu a fost una mică, dar inimoasă

O delegaţie alcătuită din aproximativ 20 de persoane din judeţ a participat, astăzi, la biserica “Sf. Nicolae” din Scheii Braşovului, la un “moment de reculegere”, cum a fost el numit, la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu.

Delegaţia autohtonă, alcătuită din cercetători, muzeografi, profesori, ziarişti şi membri ai Asociaţiei „Nicolae Titulescu” a participat la acest moment cu ocazia trecerii a 20 de ani de la aducerea în ţară a osemintelor marelui diplomat şi om politic. Momentul cu pricina a avut loc la orele 11.30, la biserica “Sf. Nicolae” din Scheii Braşovului.
“Am elogiat astăzi un făuritor de conştiinţă românească, înzestrat cu un incontestabil geniu diplomatic, un reper de gândire europeană care luminează în universul umanist al mileniului III, cuvintele sale având valenţe profetice”, a spus Laurenţiu Guţică, director al Muzeului Judeţean Olt şi vicepreşedinte al Fundaţiei europene “Titulescu”.
Reamintim că, în acest an, se împlinesc 130 de ani de la naşterea diplomatului, iar mâine, 17 martie, se vor împlini 71 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite