Oltenii îşi petrec concediul pe litoralul bulgăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii sunt interesaţi de ofertele turistice de pe litoralul vecinilor
Oltenii sunt interesaţi de ofertele turistice de pe litoralul vecinilor

Bulgaria este aleasă ca destinaţie de vacanţă datorită tarifelor mici, ofertelor pentru copii şi plajelor curate, spun reprezentanţii agenţiilor de turism. O familie din judeţ cheltuieşte între 600 şi 1.000 de euro pe vacanţă.

Vara a venit iar oltenii au început să-şi facă planurile de vacanţă. În timp ce unii şi-au programat deja concediile, alţii aşteaptă ofertele de ultim moment. Litoralul bulgăresc, vedeta ultimilor ani este şi în această vară destinaţia ideală de vacanţă. „Tot Bulgaria se numără, din păcate, printre preferinţele oltenilor. De exemplu, o persoană plăteşte între 28 şi 30 de euro pe zi într-un hotel de trei stele, cazare şi mic dejun inclus la noi, iar în Bulgaria la un hotel de patru stele cu all inclusive tariful este între 35 şi 40 de euro pe zi, de persoană. Diferenţa este nesemnificativă pentru că turistul are mesele incluse, băuturile alcoolice locale şi răcoritoare, gustările dintre mese“, spune Nicu Durlă, managerul agenţiei de turism Oltextur din Slatina.

„Se simte o revigorare a vânzărilor“

Bulgaria ocupă şi anul acesta primul loc în ierarahia destinaţiilor preferate de vacanţă datorită tarifelor mici, ofertelor pentru copii dar şi a plajelor curate. De pildă, un cuplu nu plăteşte nimic pentru un copil de până în 14 ani în Bulgaria, acesta având gratuitate sută la sută. În schimb, în România părinţii plătesc 50 la sută din tariful unui loc pentru un copil mai mare de 5, 6 ani. Agenţia de turism Oltextur a vândut pentru această vară mai multe pachete turistice decât în 2010. „Se simte o revigorare a vânzărilor faţă de anul trecut. Acestea au crescut cu 15-20 la sută“, explică Durlă. Agenţia ATT din Slatina a vândut însă mai puţine pachete faţă de anul trecut. „Vânzările au scăzut cu 30 la sută faţă de anul trecut. Cei care pleacă totuşi în această vară în vacanţă merg în Bulgaria sau aleg sejururi în ţară, în staţiunile balneo-climaterice“, a spus Elena Diaconu, directorul agenţiei ATT.

Buget de vacanţă
O familie din judeţul Olt cheltuieşte, de regulă, între 600 şi 1.000 de euro pe concediul din vară, spun şefii agenţiilor de turism. Există însă şi turişti care scot chiar şi 3.000 de euro din buzunar pentru a petrece un sejur de vis în hoteluri de lux din staţiuni precum Antalya. Mai sunt şi câţiva olteni patrioţi care aleg litoralul românesc pentru petrecerea concediului, sau curajoşi care vor merge în insulele din Grecia în această vară. Destinaţia surpriză a acestei veri este Croaţia, numărul persoanelor care aleg să meargă acolo fiind din ce în ce mai mare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite