Slatina: Oltenii contra băncilor: 14-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia Consumatorilor Olt este luată cu asalt de sute olteni care îşi reclamă băncile la care au credite. O parte dintre reclamanţi au câştigat lupta cu băncile şi au primit banii înapoi.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă numărul 50 pe 2010, privind contractele de credit pentru consumatori, sute de olteni şi-au reclamat băncile la care s-au împrumutat. Principalele reclamaţii se referă la neprimirea actului adiţional prin care creditorul este obligat să alinieze contractul de credit la ordonanţa de urgenţă sau redenumirea anumitor comisioane, cum ar fi cel de risc, pe care apoi băncile l-au numit comision de administrare şi l-au introdus în noile contracte.  Dintre toţi cei care au făcut reclamaţii, doar 14 olteni au câştigat lupta cu creditorii şi au primit banii încasaţi de bănci ilegal. 
“Toate unităţile bancare care mai au contracte în derulare cu prevederi contrare OUG 50/2010, vor fi sancţionate. Precizez faptul că 14 persoane şi-au primit înapoi sumele încasate fără temei legal de instituţiile bancare, iar alte solicitări în funcţie de obiectul reclamaţiilor se află pe rolul instanţelor judecătoreşti”, a declarat directorul  Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt, Dumitru Onică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite