Slatina: Oltenii, învăţaţi să trăiască ecologic acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii celor 8 oraşe ale judeţului Olt au fost învăţaţi cum să trăiască ecologic acasă. Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina a desfăşurat în luna iulie proiectul „EcoAlternative“.

Aparatele electrice lăsate în modul stand bay conduc la risipirea a 10-40% din factura de energie, încărcătorul de la mobil în priză duce şi el la consumul inutil de energie şi de bani. Becurile fluorescente consumă cu 80% mai puţin şi au o durată de viaţă mai lungă, duşurile scurte ar trebui să ia locul băilor în cadă. Acestea reprezintă numai o mică parte din sfaturile date locuitorilor judeţului Olt în cadrul Proiectului „EcoAlternative“. Scopul acestui proiect a fost diminuarea impactului asupra mediului generat de activităţi curente precum şi educarea unui comportament de viaţă Ecoconştient în localităţile urbane situate în regiunea transfrontalieră Olt-Pleven.

„Cum poţi trăi verde acasă“

În cadrul proiectului a avut loc şi o campanie de conştientizare a oamenilor din oraşe asupra efectelor benefice ale unui comportament ecologic. Au fost împărţite broşuri intitulate „Ghidul verde sau Cum poţi trăi verde acasă“ care conţin sfaturi şi reguli pentru a trăi ecologic acasă. Oamenii au fost învăţaţi cum să evite risipa de energie, să reducă consumul de apă din gospodărie, să se hrănească sănătos, cum să facă cumpărături inteligente sau cum să-şi facă din grădină un „plămân verde“. „Investiţia în schimbarea mentalităţii oamenilor este primul pas şi cel mai important pentru protecţia mediului şi creşterea calităţii vieţii în general. Un simplu pliant poate să schimbe mentalitatea unui cetăţean“, a spus Cornelia Pitei, preşedinta Asociaţiei Prietenii Omului – Umanism, Cultură, care s-a implicat în acest proiect. Prin slogane precum „Gândeşte global, acţionează local“ şi „Gândeşte verde, trăieşte verde“, proiectul EcoAlternative a reuşit să aducă în atenţia oltenilor atât efectele dăunătoare ale activităţilor casnice cât şi o serie de reguli şi sfaturi practice care pot fi realizate cu un minim efort în orice gospodărie.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina de astăzi dacă a avut succes campania!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite