Slatina: Oltenii nu vor să colaboreze cu bulgarii la proiectele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Oltenii nu vor să colaboreze cu bulgarii la proiectele europene
Slatina: Oltenii nu vor să colaboreze cu bulgarii la proiectele europene

Autorităţile locale de la Dunăre au chiulit de info-day-ul organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră care a avut ca scop prezentarea proiectelor pentru care localităţile de pe malul românesc şi bulgăresc al Dunării por obţine finanţare europeană.

Autorităţile judeţene din localităţile de la Dunăre nu sunt interesate de Progarmul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria şi de proiectele pe care le pot face cu împreună cu bulgarii. Biroul Regional a organizat un info- day ieri la Slatina, unde au fost invitate autorităţi locale şi judeţene.
Numai un funcţionr de la primăria Corabia a venit la întâlnire, a făcut prezenţa şi a plecat.


UE dă bani pentru transport, mediu şi servicii sociale

Magdalena Nicoale, coodonatorul proiecteloe a vorbit unei săli aproape goale. „Este cineva aici interesat să facă proiecte sau lucrează la un proiect din cadrul acestui program de cooperare tarnsfrontalieră?”. Nu a primit nici un răspuns din sală, aşa că a prezentat pe scurt ce înseamnă aceaste proiecte de care pot beneficia consiliile judeţene, locale, camere de comerţ, IMM-uri, universităţi şi ONG-uri de cercetare.
Acest program îşi propune îmbunătăţirea transportului transfrontalier terestru şi fluvial, dezvoltarea serviciilor de informare şi comunicaţii. Autorităţile locale pot face proiecte pentru dezvoltarea sistemelor comune de protecţia mediului, prevenirea dezastrelor naturale sau tehnologice  şi dezvoltarea serviciilor de urgenţă.
Un alt proiect important este cooperarea people-to-people care sprijină dezvoltarea societăţii civile, îmbunătăţirea guvernării locale şi intensificarea schimburilor în domeniile educaţie, culturii, sănătăţii, tineretului şi sportului. Autorităţile locale pot depune aplicaţii, dacă sunt interesate să coopereze cu cele din Bulgaria până pe 30 aprilie 2010.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite