Slatina: Oltenii nu mai vor să meargă cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Oltenii nu mai vor să meargă cu trenul
Slatina: Oltenii nu mai vor să meargă cu trenul

Trenul a devenit un mijloc de transport din ce în ce mai rar utilizat de către slătineni. Condiţiile din trenuri şi întârzierile îi fac pe călători să aleagă microbuzele.

În gara Slatina trenurile care circulă cu întârziere sunt acceleratele de pe ruta Bucureşti-Slatina-Craiova. Întărzierile sunt de 10-15 minute şi se datorează trenurilor de legătură pe care acceleratele care circulă pe această rută trebuie să le aştepte. Călătorii sunt foarte nemulţumiţi şi spun că trebuie să se remedieze această situaţie. În plus, aceştia sunt revoltaţi de condiţiile care sunt în trenuri.”Singurul lucru care s-a schimbat faţă de anii trecuţi este amabilitatea personalului. Aceştia sunt mai atenţi cu tine şi îţi vorbesc mai frumos. În rest totul merge din ce îm ce mai rău. Chiar şi «Săgeata» a început să se deterioreze. Arată neîngrijit iar veceurile sunt mizerabile. Să nu mai vorbim de personale care sunt cu adevărat groaznice, scaune rupte, o mizerie de nedescris şi condiţii sub orice critică. Trebuie să recunosc că în privinţa acestui aspect şi călătorii au o parte din vină, pentru că nu sunt civilizaţi”, a spus Cornelia Dosinescu, de 61 de ani din Slatina.

Microbuzele sunt mai accesibile

Slătinenii spun că preferă microbuzul în locul trenului deoarece este mijlocul de transport cel mai accesibil datorită intervalului de timp foarte mic între curse şi preţului mult mai accesibil decât în cazul unei călătorii cu trenul.
„Preţul biletului e cam mare pentru ce condiţii oferă CFR-ul. Singurul motiv pentru care aş alege trenul este că în acesta eşti mai în siguranţă decât pe şosea, în rest prefer să merg cu microbuzul care ajunge şi mai repede şi circulă la un interval de timp mult mai mic decât trenul”, a spus Ana-Maria Cazan, de 17 ani din Slatina. Preţul unui bilet de la Slatina la Bucureşti la clasa I este de 52 de lei, iar pentru clasa a II-a veţi fi nevoiţi să scoateţi din buzunar 32,5 lei, iar durata călătoriei este de trei ore şi un sfert. În schimb, dacă alegeţi să mergeţi cu microbuzul, veţi ajunge în trei ore iar costul unei călătorii de la Slatina la Bucureşti este de 32 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite