Oltenii, mai puţin bolnavi decât în 2010. Angajatorii trimit echipele de control peste salariaţii care sunt în concediu medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii pot solicita la CAS Olt verificarea bolnavului
Angajatorii pot solicita la CAS Olt verificarea bolnavului

Oltenii din câmpul muncii au stat mai bine cu sănătatea anul acesta, faţă de anul trecut. Cel puţin asta reiese din statistica Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt privind concediile medicale eliberate de medici.

Dacă în 2010, au fost parafate peste 24.000 de astfel de acte, dintre care 20.771 în primele zece luni, anul acesta, în perioada ianuarie-octombrie s-au eliberat 18.984 concedii medicale. Cele mai multe scutiri eliberate angajaţilor au fost acordate pentru boli obişnuite, precum cazurile de răceală sau pneumonie dar şi pentru sarcină sau lăuzie. Luna de vârf, cu cele mai multe concedii medicale parafate de medicii olteni în acest an a fost martie, cu 2268 de scutiri. Angajaţii care lipsesc de la locul de muncă, invocând motive medicale trebuie să ştie că echipele continuă controalele începute anul trecut. Poliţia concediilor medicale funcţionează acum la solicitarea angajatorilor. Salariaţii care îşi iau concediu de boală nu vor fi găsiţi la domiciliu îşi vor pierde dreptul la indemnizaţie. „Au fost efectuate două controale la persoanele fizice care au beneficiat de concediu medical. În ambele situaţii pacienţii erau la domiciliu. Aceste controale au fost efectuate în urma sesizărilor făcute de angajatori“, a spus Constanţa Coteneanu, purtătoarea de cuvânt a CAS Olt.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite