Slatina: Oltenii nu au bani de aer condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Oltenii nu au bani de aer condiţionat
Slatina: Oltenii nu au bani de aer condiţionat

Rămaşi fără serviciu, fără prime de vacanţă şi cu salariile mai mici, slătinenii nu îşi permit să îşi cumpere aparate de aer condiţionat, vara aceasta.

Promoţii peste promoţii, instalare rapidă şi gratuită, toate aceste avantaje îi întâmpină pe clienţii magazinelor de electro-casnice din Slatina. Aparatele de aer condiţionat sunt primele care le ies în cale, în aceste zile călduroase. Cu toate acestea, oamenii nu îşi mai permit să investească cel puţin 1000 lei, ca să îşi răcorească locuinţele. Reprezentanţii magazinelor de profil spun că vânzările au scăzut semnificativ vara aceasta, deşi preţurile au fost chiar mai mici decât anul trecut. „Vânzarea merge slab şi a scăzut cu peste 50% faţă de anul trecut. Avem şi oferte, cu programul «buy back», însă tot nu sunt căutate aparatele de aer condiţionat. Cele care se vând, totuşi, cel mai bine sunt cele ieftine, cu putere mică. Anul acesta au apărut şi aparate mai performante, însă noi nu am adus, în Slatina, pentru că sunt mai scumpe şi nu se vând“, a explicat Adrian Radu, şeful magazinului Emma, de pe bulevardul A.I. Cuza. Aici, un aparat cu o capacitate de răcire de 12.000 BTU costa chiar şi 699 lei, fără instalare, iar un alt aparat, cu tot cu instalare, costă 1000 lei, la cedarea unui produs vechi (maşină de spălat sau frigider)

Aer condiţionat în rate

Alt magazin, aceeaşi problemă. Preţurile au rămas neschimbate, iar clienţii beneficiază de un discount cuprins între 3% şi 10%, în funcţie de preţul produsului. Cu toate acestea, aparatele de aer condiţionat nu sunt căutate. „Preţurile sunt chiar mai mici decât anul trecut, instalarea este gratuită şi se face chiar în aceeaşi zi sau ziua următoare. Anul trecut aveam o listă de aşteptare foarte lungă, dar anul acesta vânzările au scăzut la jumătate. Sunt şi clienţi care nu au foarte mulţi bani, dar fac sacrificii şi îşi cumpără aer condiţionat pentru că nu mai pot suporta căldura din apartamente“, a spus Ştefan Comănescu, şeful magazinului „Zass“ din Slatina.
Pentru a-şi vinde mai uşor produsele, magazinele de profil oferă clienţilor posibilitatea să cumpere aceste aparate şi în rate. Mulţi dintre cumpărători apelează la această soluţie de criză. „Am vrut să ne luăm de anul trecut un aparat de aer condiţionat, dar am avut alte cheltuieli şi am reunţat. Vara aceasta, când nu am mai suportat căldura, am mers şi l-am luat în rate, împreună cu alte electro-casnice. Am dat 1100 lei pe el, dar sunt foarte mulţumit, că îmi face răcoare în ambele camere. Nu este scump, însă salariile sunt mici şi nu poţi să strângi prea uşor banii“, este de părere Dragoş Ivan, un tânăr care şi-a cumpărat în rate instalaţia de răcire.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite