Slatina: Oltenii cu noroc scapă de concedierile colective

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Oltenii cu noroc scapă de concedierile colective
Slatina: Oltenii cu noroc scapă de concedierile colective

Angajatorii olteni renunţă să mai concedieze o parte dintre salariaţi, deşi îi trec, iniţial, pe lista şomerilor. Oamenii săraci sunt primii care scapă.

Speriaţi de criza economică, mai mulţi patroni olteni au anunţat anul acesta că vor concedia peste 2000 de oameni. Ulterior, o parte dintre ei s-au răzgândit şi au păstrat oamenii la serviciu. „De la începutul anului şi până la 31 august s-au anunţat 2097 disponibilizări colective, însă au fost concediate efectiv 1799 persoane din judeţ. Restul, de 298 de angajaţi au rămas la lucru, deşi au fost trecuţi, iniţial, pe lista celor concediaţi“, a explicat Maria Puşcaş, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Angajaţii săraci, păstraţi la serviciu

Angajatorii au spus şi motivele care i-au determinat să renunţe la o parte dintre concedieri. Cele mai frecvente au fost revenirea din criză sau păstrarea la muncă a angajaţilor aflaţi în situaţii dificile. „Una dintre societăţile care a renunţat la concedieri a anunţat că a reuşit să contracteze comenzi şi nu a mai disponibilizat 111 salariaţi pe care îi trecuse pe listă. Este vorba despre o firmă de confecţii din Balş“, a mai spus reprezentanta AJOFM.
Un alt motiv pentru care patronii au decis să păstreze o parte dintre angajaţi a fost situaţia financiară grea a oamenilor. Cazurile sociale au fost mai presus decât criza, pentru mulţi dintre angajatori.
Zilele trecute, ALRO a notificat la AJOFM că va da afară 147 de oameni, în lunile septembrie şi octombrie. Şi în acest caz, reprezentnaţii sindicatelor speră că vor reuşi să micşoreze lista disponibnilizaţilor.

Află ce soluţii au găsit sindicaliştii de la ALRO pentru a salva oamenii de la concedieri din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite