FOTOGALERIE: Olteni, nu vă lăsaţi toropiţi de caniculă! Urmează vijelii şi grindină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt că, în intervalul 10-11 iulie, canicula se intensifica şi va persista în cea mai mare parte a Olteniei. După aceea, vor urma vijelii şi caniculă.

Autorităţile au avertizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” (ISU) Olt că, în intervalul 10-11 iulie, canicula se intensifica şi va persista în cea mai mare parte a Olteniei şi, local - în Muntenia, unde disconforul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime ale aerului vor atinge frecvent 37-38 de grade Celsius şi pe arii restrânse valori de 39 de grade.

De asemenea, în cursul zilei de marţi şi al nopţii de marţi spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile nordice, estice, sudice, precum şi la munte şi se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse ce pot depăşi pe arii restrânse 20-25 de l/mp şi izolat căderi de grindină. 

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

„Centrul Operaţional al ISU Olt a trimis atenţionarea <<Cod Portocaliu>> către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor din judeţ şi a dispus asigurarea punctelor unde cetăţenii pot servi apă şi pot solicita prim-ajutor, dar şi anunţarea populaţiei despre atenţionarea primită. ISU Olt va asigura la sediile unităţilor din Slatina şi Caracal puncte unde cetăţenii pot servi apă şi pot solicita prim-ajutor din partea paramedicilor SMURD”, a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

La plajă în centrul Slatinei

Până una-alta, astăzi, în centrul Slatinei - pe esplanadă, mai exact, trei tinere au profitat de soarele puternic din jurul orelor 12.00 şi, fără să ţină cont de părerile unora şi altora, s-au întins pe câteva băncuţe de pe esplanadă pentru un "bronz" cât mai natural, spre uimirea trecătorilor. Reamintim că în Slatina nu există niciun loc public specific sezonului amenajat de autorităţi pentru ca locuitorii urbei să îşi poate petrece vara.

Singurul ştrand din oraş este închis ani de zile, iar o piscină amenajată de autorităţi în fiecare vară pe malul Oltului a fost şi ea închisă după ce a fost inclusă într-un proiect de investiţii care nu se ştie când va fi gata.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite