Olt – Rezultatele actualizării listelor electorale permanente, făcute publice după trei zile de secretomanie totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Olt, Eugen Ionică (dr.) şi şeful cancelariei, Dan Stoichicescu (stg.), au ţinut presa pe "Hold On" în ultimele trei zile
Prefectul de Olt, Eugen Ionică (dr.) şi şeful cancelariei, Dan Stoichicescu (stg.), au ţinut presa pe "Hold On" în ultimele trei zile

Prefectura Olt a făcut publice, în sfârşit, rezultatele operaţiunii de actualizare a listelor electorale permanente. Deşi majoritatea judeţelor au făcut acest lucru încă de sâmbătă – 18 august, Oltul a fost printre puţinele din ţară care au refuzat ori, mai bine zis, au ocolit în mod constant să facă publice datele menţionate. Abia în această dimineaţă, reprezentaţii Prefecturii Olt au transmis datele în cauză cunoscu

Peste 11.000 de locuitori ai judeţului Olt au fost descoperiţi că nu aveau dreptul să voteze la referendumul din 29 iulie organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Mai exact, în urma actualizării listelor electorale permanente din judeţul Olt, au fost excluse de pe aceste liste peste 11.400 persoane.

Concret, au fost identificate persoane în cadrul tuturor celor nouă categorii de pe modelul solicitării transmis de la Bucureşti, persoane care apăreau pe listele electorale permanente. Astfel, au fost descoperite: 358 de persoane decedate, 90 care şi-au pierdut dreptul de a vota din varii motive, 14 olteni care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, alţii 116 care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiaţi din lista localităţii rezidenţei anterioare, în timp ce persoanele identificate la domicilu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului este de 1.038.

Aproape 10.000 de olteni – cu acte expirate

Cea mai numeroasă categorie de persoane este, însă, aceea a oltenilor ale căror acte de identitate au expirat fără a fi reînnoite. În această ipostază au fost identificate nu mai puţin de 9.775 de persoane. Practic, toţi aceştia nu aveau dreptul să se prezinte la vot la referendumul din 29 iulie.

Interpelat fiind despre motivul pentru care la Olt s-a tergiversat în ultimele două zile aducerea la cunoştinţa opiniei publice a datelor actualizării listelor electorale permanente cerute de Guvern la solicitarea Curţii Constituţionale, Dan Stoichicescu - şeful cancelariei prefectului de Olt, a declarat că nu au avut voie.

“Noi puteam face publice rezultatele acestei operaţiuni de zilele trecute, dar ni s-a interzis de la Bucureşti până după desfăşurarea şedinţei de guvern de ieri. Nu ştiu de ce restul judeţelor au putut să facă publice aceste date chiar de sâmbătă, după cum am văzut şi eu, dar nouă, la Olt, aşa ni s-a spus, iar noi ne-am conformat”, a încercat Stoichicescu să dreagă busuiocul.

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost organizat la Olt raportat la un număr de 386.319 alegători cu drepturi electorale aflaţi pe listele electorale permanente. Dintre aceştia s-şau prezentat la vot 285.465 cetăţeni, dintre care 256.265 (89,77%, n.a.) au fost în favoarea demiterii lui Traian Băsescu.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite