Slatina: 200 de locuri la şcolile postliceale gratuite, în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: 200 de locuri la şcolile postliceale gratuite, în Olt
Slatina: 200 de locuri la şcolile postliceale gratuite, în Olt

Absolvenţii de liceu dar şi cei care au deja un loc de muncă se pot înscrie în această perioadă la una dintre şcolile postliceale gratuite din judeţul Olt. Durata cursurilor este de 2 ani.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a pus la dispoziţia absolvenţilor de liceu aproape 200 de locuri în şcolile postliceale de stat. Înscrierile se desfăşoară în perioada 1 august-1 septembrie, cu posibilităţi de prelungire în cazul în care nu se completează locurile. „Anul acesta Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a organizat 7 clase pentru învăţământul postliceal de stat. Înscrierile se desfăşoară în perioada 1 august-1septembrie, însă termenul se poate prelungi în cazul în care nu se completează numărul de locuri“, a spus Gabriela Constantinescu, inspectorul pentru imagine al ISJ Olt.
 
Calificări în diferite domenii de activitate

Anul acesta, vor fi organizate şcoli postliceale la Colegiul Economic P.S. Aurelian Slatina,  o singură clasă unde candidaţii pot obţine calificarea de agent vamal, la Colegiul Naţional Agricol Carol I Slatina, unde vor fi două clase cu specializarea tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare. Oltenii pot urma cursurile unei şcoli postliceale şi la Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu Caracal, unde se poate obţine calificarea de asistent de gestiune. Grupul Şcolar Agricol Balş va avea şi el o clasă cu specializarea de stilist, şi nu în ultimul rând Şcoala Postliceală Sanitară, cu două clase de asistent medical de laborator.
Directorii unităţilor de învăţământ unde s-au mai organizat şi în alţi ani şcoli postliceale spun că nu toţi tinerii care se înscriu la cursuri le şi finalizează.
„Noi am mai avut şi acum doi ani şcoală postliceală. Pot spune că se completează iniţial numărul de locuri, însă pe parcurs unii dintre candidaţşi mai renunţă. De obicei finalizează cursurile unui şcoli postliceale aproximativ 80% dintre candidaţii înscrişi la începutul anului“, a spus Steluţa Dan, directoarea Colegiului Naţional Agricol Carol I din Slatina.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce spun tinerii despre oferta ISJ Olt!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite