Olt: Poliţiştii de la Rutieră ţin “aproape” – val de şoferi amendaţi pentru diferite abateri rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 340 de permise de conducere foto:arhivă
Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 340 de permise de conducere foto:arhivă

Efectivele Serviciului Poliţiei Rutiere Olt au avut un week-end “încins” şi aceasta nu doar din cauza temperaturilor din nou în creştere. Poliţiştii în cauză nu doar că şi-au continuat acţiunile specifice cotidiene, dar au desfăşurat în judeţ şi o iniţiativă demarată la nivel central de verificare a autoturismelor înmatriculate în statele U.E. şi conduse de cetăţeni români. Toate controalele s-au soldat cu amenzi apl

Acţiunile agenţilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Olt derulate în week-end-ul care tocmai s-a încheiat au demonstrat încă o dată că mai există numeroşi conducători auto în judeţ care nu înţeleg necesitatea respectării prevederilor legale pe linia regimului circulaţiei rutiere.

Potrivit datelor comunicate de SPR Olt, în intervalul amintit au fost sancţionaţi nu mai puţin de 740 de şoferi care au fost surprinşi că nu respectau normele legale în vigoare.
“Şi în week-end-ul care s-a încheiat am continuat să depistăm un număr mare de participanţi la traficul auto, şi aici mă refer în special la conducători auto, care omit cu bună ştiinţă să respecte toate regulile de circulaţie rutieră. Am avut în total aproape 740 de şoferi sancţionaţi din acest motiv, dintre care numai 76 au fost amendaţi pentru că nu purtau centura de siguranţă”, a declarat comisar-şef Ilie Roşu, comandantul SPR Olt.

Amenzile au curs...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Oficialul IPJ Olt a mai precizat că alţi 12 conducători auto au pierdut dreptul de a-şi mai conduce autoturismele după ce au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita legală de 0,40 mg/l. ori pentru că nu au respectat normele privind depăşirea sau acordarea de prioritate în trafic. Dintre aceştia, cinci şoferi s-au ales şi cu dosare penale pentru consumul de alcool la volan.

Maşinile străine conduse de români – luate “la ochi”

În paralel cu acţiunile specifice derulate în traficul rutier, agenţii SPR Olt au desfăşurat şi o iniţiativă demarată în toată ţara de structurile similare de verificare a autoturismelor înmatriculate în statele U.E. şi conduse de cetăţeni români.

“Scopul acţiunii a fost acela de a identifica autoturismele străine conduse de cetăţeni români care au fost implicate în diverse fapte penale, respectiv: furturi, părăsirea locului accidentului etc. În acest sens, în perioada week-end-ului am identificat în trafic pe raza judeţului 117 autoturisme străine ce erau conduse de cetăţeni români. Din fericire, niciunul dintre acestea nu s-a numărat printre autoturismele cu probleme. Toate aceste autovehicule şi şoferii în cauză au fost introduse în baza de date a Poliţiei Rutiere la nivel naţional pentru ca, pe viitor, să ne fie de folos pentru o eventuală identificare a unui astfel de autoturism în cazul producerii unei infracţiuni”, a mai spus şeful SPR Olt, Ilie Roşu.

În această săptămână, poliţiştii rutierişti olteni se vor axa pe respectarea legislaţiei în domeniu privind regimul legal de viteză.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite