Slatina: Noi atracţii turistice în Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Noi atracţii turistice în Olt
Slatina: Noi atracţii turistice în Olt

Izvoare naturale cu apă rece care curg prin păduri vechi de sute de ani, copaci seculari, adevărate monumentea le naturii, toate acestea se află în trei localităţi ale judeţului olt. Autorităţile locale vor să atragă fonduri europene şi să le transforme în puncte turistice.

Locuri din comunele Dobrun, Călui şi Grădinari au fost declarate de Consiliul Judeţean Olt şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, zone protejate. Autorităţile vor să le transforme în zone de recrere şi să atragă turişti.
„A fost o cerere a Uniuniii Europene de a identifica zonele cu potenţial turistic şi de le promova. Putem să le amenajăm cu fonduri europene şi să le punem în valoare”, a explicat Ovidiu Davidescu, arhitect şef din cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Stejari vechi de 300-500 de ani

Astfel, 4 izvoare din comuna Dobrun, Bibianu, Dobruneanu şi Valea Mare şi pădurea Ulmet unde cresc arbori de 300-500 de ani sunt de azi zone naturale protejate. „Vrem ca până în 2010 să facem infrastructură ca să putem promova zona. Avem stejari vechi de 300-500 de ani în Pădurea Ulmet. Trebuie să punem în valoare izvoarele naturale”, a spus Aurel Bondrescu, prima Dobrun.
Un alt obiectiv turistic al judeţului o să fie şi izvorul „La Runca” de la Grădinari, aici unde Primăria vrea să facă o zonă de agrement. Are însă nevoie de  2 000 000 de lei, bani pe care speră să îi obţină de la UE. „Este un izvor cu apă bună. Nu are nitriţi şi nitraţi. Peisajul din jur este foarte frumos şi am vrea să amenajăm aici o clădire rustică, un loc unde oamenii să vină să îşi petreacă timpul liber”, a explicat Dumitru Becheanu, primarul comunei Grădinari.
Izvorul este situat la poalele Bisericii „ Sfântul Gheorghe”,monument istoric construit în prima jumătate ascolului al XVI-lea. Aici se făcaeu horele satului, iar copiii aprindeau de sărbători focuri de tabără.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi ce pot vedea turiştii în zona oraşului Balş!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite