Oficialitățile slătinene, surprinse de respingerea eutanasierii maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Respingerea de către Curtea Constituţională a legii privind eutanasierea câinilor comunitari dă peste cap planurile administrației locale din Slatina. Oficialitățile deja aruncaseră pe Net spre a fi licitată încredințarea noului serviciu de ecarisaj după rezilierea vechiului contract la finele lui 2011.

Primăria Slatina și-a luat însă măsuri preventive. Înainte de expirarea anului calendaristic, municipalitatea a semnat un contract de prestări servicii pe două luni cu un SRL din Slatina, respectiv SC Iberia Velvet Com. Așa cum își făcuseră planul cei din primărie, intervalul ar fi fost suficient pentru desfășurarea licitației și stabilirea firmei ce avea să se ocupe de problema câinilor comunitari. Respingerea de către judecătorii Curții Constituționale a “Legii maidanezilor”, cum a mai fost numită, în cursul zilei de miercuri - 11 ianuarie, și întoarcerea ei în Parlament pentru îmbunătățiri, face ca primăria slătineană să adopte o nouă politică.
“Faptul că legea a fost respinsă ne obligă să reluăm licitația pe vechile criterii ce erau în vigoare înainte de adoptarea ei în Camera Deputaților, care insistă pe sterilizare și, apoi, eliberarea lor (a maidanezilor, n.a.) pe străzi după 30 de zile. Nu zice nimeni că eutanasierea este soluția cea mai bună, dar era un început. Toată lumea își dă cu părerea, dar nimeni nu îndrăznește să își asume responsabilitatea și să vină cu o metodă de rezolvare a acestei probleme”, a declarat viceprimarul Slatinei, Ana Anghel.
În prezent, în adăpostul pentru maidanezi de la Sărăcești se află “în custodie” cca. 500 de câini care vor reveni pe stradă în următoarele luni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite