Oamenii fără adăpost din Slatina au fost adunaţi de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Comunitară Slatina şi Direcţia pentru Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului au organizat, vineri seară, între orele 20.00-23.00, o amplă razie în oraş cu scopul de a-i salva pe oamenii străzii de la o moarte sigură. Cei găsiţi în această stare au fost duşi la Clubul Pensionarilor de pe strada Victoriei.

Reprezentanţi ai autorităţilor menţionate au fost însoţiţi în acest demers de un asistent medical şi au avut asupra lor termosuri cu ceai fierbinte şi pachete cu mâncare caldă. Condusă de şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, şi având alături pe directorul adjunct al Direcţiei pentru Asistenţă Socială (D.A.S.) din cadrul Primăriei Slatina, Mihaela Bâscoveanu, echipa salvatoare a găsit patru persoane fără adăpost care dormeau în ger, în diverse locuri de pe raza oraşului.
Unul dintre aceştia a fost găsit în piaţa Zahana. Pe nişte cartoane, Virgil Mare, de 47 de ani (foto - în pulover gri, n.a.), îşi amenajase un „pat” ca să doarmă peste noapte, era învelit cu o plapumă alb-murdară găsită la gunoi şi avea picioarele înfăşurate în două învelitori din plastic – „pentru protecţie”.  Deşi, iniţial, a refuzat oferta autorităţilor de a-i însoţi într-un loc cald, într-un final, omul a acceptat şi nu a avut ce să regrete. La Clubul Pensionarilor, unde municipalitatea a amenajat un adăpost temporar pentru oamenii fără adăpost pe timp geros, cele patru persoane adunate de pe stradă vineri seară au găsit căldură, un pat curat, posibilitata de a se îmbăia, mâncare caldă şi chiar un televizor color.

image
image
image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!


„Aceasta este doar prima zi în care noi organizăm o astfel de acţiune. Ea va continua şi în zilele următoare, iar, dacă situaţia o va impune, ea va continua cât timp va fi necesar”, a declarat Mihaela Bâscoveanu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite