Slatina: Oamenii nu au unde să recicleze hârtia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Oamenii nu au unde să recicleze hârtia
Slatina: Oamenii nu au unde să recicleze hârtia

Slătinenii care vor să recicleze hârtie sunt nevoiţi să o dea gratis centrelor de colectare a deşeurilor din hârtie. Acestea nu au însă unde să o dea mai departe, iar oamenii preferă să ardă hârtia decât să o recicleze.

Vremurile în care fiecare elev trebuia să aducă un anumit număr de kilogrme de hârtie au apus.
Centrele de colectare a hârtiei au depozitele pline ochi de ziare, reviste şi caiete şi nu au unde să dea mai departe hârtia colectată. Cele trei centre unde ar trebui să ducem hârtia nu pot să ofere un preţ pe kilogramul de hârtie. „Am fost peste tot să mă interesez şi nimeni nu poate să plătească hârtia pe care vreau să o reciclez. Prefer să îi dau foc aici în curte decât să o duc. Păi ce afacere am făcut, dacă nici banii pe transport nu îi scot. Nu mi se pare deloc normală această situaţie. Chiar nu există nicio soluţie? Să facă domne ceva. Vrei să protejezi mediul şi nu ai cum. Numai la noi se poate una ca asta”, a exclamat nemulţumit, Dinel Macă de 48 de ani din Slatina.

Centrele oferă 0,001 lei pe kilogramul de hârtie

Repoterul Adevărul de Seară a sunat la aceste centre ca un simplu cetăţean ecologist. „Nu există un contract cu nicio firmă să dăm mai departe hârtia. O ţinem la noi în depozitul care este plin. Dacă nu aveşi ce să faceşi cu ea, aduceţi-o la noi. Suma de bani oferită pe kilogramul de hârtie este mai mult simbolică, 0,001 lei pe kilogram”, a declarat un reprezentant al Remat.
Centrele de colectare nu au contract cu nimeni şi astfel nu pot da hârtia mai departe. „Deocamdată nu putem oferi bani pe kilogramul de hârtie primit pentru că nu avem un contract să dăm mai departe hârtia. De săptămâna aceasta sperăm să se schimbe situaţia pentru că suntem în discuţii cu o firmă care să preia hârtia şi astfel vom putea oferi bani cetăţenilor care vin să aducă hârtia la noi”, a spus un reprezentant al SC Salubris SA. Şi alte centre de colectare se confruntă cu această problemă.

Aflaţi din Adevărul de Seară de astăzi la ce contribuie reciclarea!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite