O nouă amânare pentru evaziunea lui Bercea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bercea Mondialu’ nu scapă de necazuri nici după gratii
Bercea Mondialu’ nu scapă de necazuri nici după gratii

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’, mai așteaptă o săptămână până să afle care îi este sentința în dosarul unde acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală. Aceasta este decizia pronunțată astăzi de magistrații de la Tribunalul Olt.

Judecătorii Tribunalului Olt trebuia, iniţial, să pronunţe verdictul pe data de 28 februarie, dar acest lucru a fost amânat inițial pentru astăzi deoarece avocatul interlopului a cerut un nou termen pentru a depune în scris ultimele concluzii în apărarea clientului său. Acum, noul termen a fost fixat pentru 13 martie. Rechizitoriul întocmit de procurorii Curţii de Apel Craiova a reţinut în sarcina lui Bercea faptul că acesta a derulat mai multe operaţiuni financiar-fiscale ilegale în intervalul 2001-2005 prin intermediul mai multor firme controlate de acesta.
Acordarea de împrumuturi în sumă totală de 50,8 miliarde lei vechi, încasarea a 18,4 miliarde lei vechi pe baza unor documente fictive etc., toate acestea reprezintă capetele de afiş ale acuzaţiilor aduse de procurorii craioveni. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru pe 13 imobile deţinute de interlop, precum şi pe conturile aparţinând acestuia în sumă de 102.609 euro şi 436.863,9 lei. Reamintim că Bercea se află după gratii la Craiova din februarie 2011 pentru că şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi în seara de 18 februarie 2011, faptă pentru care, pe 22 februarie a.c., a fost condamnat la şapte ani şi şase luni închisoare cu executare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite