O doctoriţă de la Casa de Pensii Olt, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpata Liliana Ionela Berca (foto medalion dr.) era angajată ca medic expert la Casa de Pensii Olt
Inculpata Liliana Ionela Berca (foto medalion dr.) era angajată ca medic expert la Casa de Pensii Olt

Un medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în cursul zilei de vineri – 27 iulie, pentru că ar fi pretins şi primit bani de la mai multe persoane din judeţ. În schimbul sumelor, medicul le-a facilitat obţinerea unor decizii favorabile de incapacitate de muncă şi menţinerea încadrării în diverse grade de invalidita

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, vineri - 27 iulie, trimiterea în judecată a lui Liliana Ionela Berca pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Biroul de Informare şi Relaţii cu Presa al instituţiei menţionate, inculpata este acuzată că, în calitatea sa de medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, a primit mită de la mai multe persoane examinate în cuantum de 4.100 lei - dar şi alte bunuri materiale, pentru a le emite beneficiarilor decizii favorabile cu privire la incapacitatea de muncă şi menţinerea încadrării în diverse grade de invaliditate.

„Prin activitatea sa infracţională, inculpata a produs Casei Judeţene de Pensii Olt un prejudiciu în valoare totală de 34.503 lei”, a declarat procurorul Adrian Aspra, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Oficialul a mai precizat că, pe parcursul cercetărilor, inculpata a fost şi arestată preventiv în intervalul 22 octombrie – 19 noiembrie 2010.

De precizat că la realizarea prinderii în flagrant a inculpatei s-a colaborat cu Biroul Anticorupţie Judeţean Olt şi cu Serviciul Tehnic al SIPI şi SRI Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite