Slatina: O bătrână şi-a donat pământul pentru refacerea Drumului Judeţean 546, surpat în urma unei alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a dat o bucată de teren pentru a scăpa satul Schitu Deleni de la izolarea completă pe timpul iernii. Drumul ce lega satul de comuna Teslui a luat-o la vale în urma unei alunecări de teren care a avut loc acum şapte luni

În urma unei alunecări de teren, produsă în luna martie, drumul Judeţean 546, care lega satul Schitu Deleni de comuna Teslui s-a prăbuşit  pe o distanţă de 200 de metri, în zona pădurii Comăniţa,  izolând 124 de familii. Pentru că nu dispun de fonduri pentru refacerea drumului, autorităţile au recurs la o soluţie temporară. Se va construi un drum provizoriu, lângă acostamentul celui care a luat-o la vale. Acesta va fi destinat numai vehiculelor de mic tonaj pentru a se putea ajunge în sat, printre care salvarea şi pompierii.  Pentru ca drumul să poată fi construit, o bătrână din sat s-a oferit  să  îşi doneze pământul.

image

Deşi trăieşte din pensia bărbatului, Maria Oprea a donat terenul pentru binele satului

„ Sper să fie gata cât mai curând şi să nu ne prindă iarna, pentru că altfel vom rămâne izolaţi. Singurul lucru pe care îl cer este să îmi aducă lemnele pe care le vor tăia ca să facă drumul, să avem cu ce ne încălzi la iarnă”, a spus Maria Oprea de 60 de ani, proprietara pământului.
 
În aşteptarea fondurilor de la guvern


Pentru a fi refăcut complet şi redat circulaţiei, autorităţile au nevoie de 3.300.000 de lei. „ Persoanei care ne-a pus la dispoziţie terenul o să-i plătim o chirie până când vom face rost de bani pentru refacerea completă a tronsonului afectat” , a explicat Iliuţă Necă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt.  Cheltuielile pentru construirea drumului provizoriu vor fi suportate de Consiliul Judeţean Olt, investiţia fiind de 100.000 de lei, iar termenul de executare a lucrării este de o lună  .

image

Singura cale de acces este un podeţ care face legătura între satul Schitu Deleni şi comuna Teslui

„Dacă nu se va construi acest drum provizoriu, iar iarna va fi grea, cum spun specialiştii, satul va fi izolat. Singura cale de acces este un podeţ”.a spus Răduleţ Spiru, primarul comunei Teslui.   Drumul afectat face legătura cu localităţile Verguleasa, Cungrea, Vultureşti şi alte localităţi din partea de nord a judeţului. Rutele ocolitoare sunt prin localităţile Oporelu sau Strejeşti.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite