VIDEO+FOTOGALERIE: Nuntă ţigănească în ajunul Paştelui la Caracal păzită de mascaţi şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nuntă ţigănească organizată ieri, la marginea oraşului Caracal, a fost păzită îndeaproape de importante forţe de ordine - mascaţi ai jandarmilor şi poliţişti. Deşi au cerut autorizaţie de la primărie pentru a bloca strada unde urma să aibă loc bairamul, autorităţile nu le-au eliberat documentul cu pricina, dar acest lucru a contat prea puţin pentru nuntaşi.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat, ieri, la nunta lui Samir şi a Kasandrei, care a avut loc la domiciliul mirelui, pe o stradă de lângă gară. Cea mai importantă fază a petrecerii s-a desfăşurat chiar în stradă, socrul cel mare - nimeni altul decât Totolea, şeful rromilor din Caracal, vrând să rămână în istoria oraşului cu acest prilej. Astfel, familiile mirilor au depus cerere la primărie pentru a obţine autorizaţie de a bloca strada unde locuieşte pentru ca mesenii să se desfăşoare în voie, numai că autorităţile s-au fofilat şi au pasat problema în braţele poliţiei.


“Noi nu am fost informaţi că s-ar fi depus vreo cerere la poliţie prin care să se solicite autorizaţie pentru vreo nuntă în Caracal. Eu ştiu că organizatorii petrecerii au cerut acordul primăriei în acest sens, dar cei de acolo le-au spus că le eliberează autorizaţie numai dacă obţin şi avizul Poliţiei, numai că aici s-a blocat totul şi la noi nu a ajuns nicio cerere”, a declarat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

VIDEO

Amendaţi pentru gălăgie

În ciuda faptului că nu au avut autorizaţia autorităţilor, nuntaşii şi mirii au dansat şi au chefuit în stradă ore bune, nu de puţine ori circulaţia rutieră fiind blocată pe ambele sensuri de mers. În jur de 50 de poliţişti şi jandarmi – din rândul cărora “mascaţii” au fost cei mai numeroşi, au încercat să asigure ordinea la faţa locului, dar misiunea acestora nu a fost chiar “floare la ureche” în faţa valului de 1.000 de nuntaşi puşi pe chefuit.
În plus, faptul că la nuntă au cântat cunoscuţii interpreţi de manele Nicolae Guţă şi Florin Salam a făcut ca lucrurile să se încingă pe alocuri, dar fără să depăşească stadiul de discuţii în contradictoriu între oamenii legii şi nuntaşi. “Organizatorii petrecerii au fost amendaţi cu două amenzi de câte 1.500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice”, a afirmat maiorul Emanuel Botan, purtător de cuvânt al jandarmilor olteni.

Mireasa, Kasandra, a dansat de mama focului pe muzica lui Nicolae Guţă

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

După ce s-au săturat de dansat în stradă, nuntaşii s-au retras la un restaurant din oraş unde au continuat cheful, de data aceasta într-un cadru perfect legal şi fără să mai deranjeze pe nimeni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite