Slatina: Numărul solicitărilor de paşapoarte se dublează în sezonul concediilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Numărul solicitărilor de paşapoarte se dublează în sezonul concediilor
Slatina: Numărul solicitărilor de paşapoarte se dublează în sezonul concediilor

În apropierea sezonului de concedii numărul de paşapoarte se dublează faţă de lunile normale. Oltenii pierd chiar şi câte două ore pentru a-şi depune actele necesare.

În plin sezon de concedii, mii de olteni iau cu asalt sediul Serviciului de Eliberări Paşapoarte pentru a putea pleca în excursii în ţările din afara comunităţii europene. Fie că vor să plece la rude, în excursii sau întâlniri de afaceri, în fiecare dimineaţă la sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) se strâng zeci de personae, care stau zeci de minute la coadă, pentru a-şi depune actele necesare eliberării paşaportului. “Am venit să-mi fac paşaportul pentru că peste două săptămâni urmează să plec împreună cu prietenii în Dubai în excursie. Nu o să mi-l fac la urgenţă pentru că e mai scump şi în plus am destul timp la dispoziţie până plec”, a spus Sandu Miron, student. O statistică a Prefecturii judeţului Olt arată că din luna aprilie până în luna iulie numărul de paşapoarte s-a dublat. “În luna aprilie a acestui an, s-au eliberat 754 de paşapoarte, numărul acestuia dublându-se până în luna iulie când au fost eliberate 1466 de paşapoarte” a declarat Robert Dorobanţu, consilier în cadrul Cancelariei Prefectului.

Taxa de urgenţă:100 lei

Eliberarea paşaportului costă între 96,2 lei şi 196,2 lei în funcţie de regimul de eliberare, normal sau de urgenţă. “Costul eliberării unui paşaport în regim normal este de 96.2 lei şi se eliberează în termen de sapte zile. Această sumă este alcătuită din două taxe, taxa consulară care este 32 de lei şi costul paşaportului care este 64.20 lei. Pentru eliberarea paşapoartelor în regim de urgenţă se mai adaugă o taxă de 100 de lei, iar paşaportul va fi eliberat în numai două ore”, a spus comisar Constantin Marica din cadrul SPCEEPS.
De puţin timp cetăţenii care vor să-şi facă paşaport nu mai sunt nevoiţi să plătească taxele în altă parte. Ei au posibilitatea de a plăti chiar în sala de lucru cu publicul a SPCEEPS.

Află din Adevărul de Seară de astăzi care sunt actele necesare pentru eliberarea paşaportului!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite