Slatina: Numărul maşinilor înmatriculate a scăzut la jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Numărul maşinilor înmatriculate a scăzut la jumătate
Slatina: Numărul maşinilor înmatriculate a scăzut la jumătate

În an de criză, tot mai puţini slătineni îşi iau maşini noi. Aceştia preferă maşinile la mâna a doua pentru că sunt mai accesibile şi beneficiază de mai multe dotări decât o maşină nouă la un preţ mai mic.

În judeţul Olt numărul maşinilor înmatriculate a scăzut faţă de anul trecut. Oltenii îşi pot permite, cu greu, să cumpere chiar şi o maşină la mâna a doua. Ei preferă maşinile cu cât mai multe dotări, faţă de cele standard, cu un consum mic de carburant şi dacă se poate cu cât mai puţini kilometri la bord. Un detaliu important pentru cei care vor să achiziţioneze un autovehicul, este ca maşina să fie înmatriculată în România, astfel evitând plata taxei de primă înmatriculare. „Sincer, dacă aş avea bani mi-aş lua o maşină nouă, dar în condiţiile actuale de trai, cu greu îţi poţi permite chiar şi una la mâna a doua. Am pus bani deoparte şi mi-am luat una la second. Am dat 6500 de euro pe ea şi sunt foarte mulţumit de cum se comportă, de dotările ei şi mai ales ca a fost înmatriculată. Are climă, toate sistemele electronice de siguranţă, computer de bord, scaune încălzite şi multe altele de care nici nu am auzit. La preţul acesta, nici că se putea mai bine”, a spus Mihai Gagiu, de 32 de ani din Corabia.

De două ori mai puţine maşini

Conform unor statistici ale poliţiei, numărul maşinilor înmatriculate în judeţul Olt a scăzut simţitor faţă de anul trecut. Până în luna septembrie a acestui an s-au înmatriculat 6.856 de maşini, faţă de aceeaşi lună în anul 2008 când, până la aceeaşi dată se înregistraseră 9.421 de înmatriculări. „Deşi parcul auto al judeţului Olt a crescut cu 4486 de autovehicule, numărul de înmatriculări este în continuă scădere faţă de anul trecut. Astfel, la data de 10 septembrie 2008 s-au înregistrat 74 de autovehicule înmatriculate faţă de numai 31 anul acesta la aceeaşi dată”, a declarat comisarul Stelian Diţă din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Aflaţi cum merg afacerile samsarilor de maşini în an de criză din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite