Slatina: Norma Euro gripează maşinile vechi şi motoarele mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de persoane au aşteptat să-şi înmatriculeze maşinile
Zeci de persoane au aşteptat să-şi înmatriculeze maşinile

Din 2011 taxa auto va suferi modificări semnificative. Înmatricularea unei maşini ar putea costa cu aproape 50 de procente mai mult în funcţie de motorul şi vechimea automobilului.

Aglomeraţie mare astăzi la RAR. Speriaţi că taxa auto se va majora semnificativ începând cu 2011, şoferii olteni au luat cu asalt filiala din Slatina a Registrului Auto Român, unii dintre ei venind chiar din alte oraşe  Deşi Ministerul Mediului a anunţat că taxa de înmatriculare va rămâne neschimbată pentru toate maşinile  cumpărate până la 31 decembrie 2010, oltenii nu vor să rişte şi să plătească mai mult la anul. “Eu am venit de la Craiova unde era foarte aglomerat, .Consider că taxa este şi acum mare, dar după majorare este imposibil să-ţi mai poţi permite o maşină. Măcar creşterea taxei să se facă treptat.”, a spus Aurelia Mielcioiu.

Înmatricularea maşinii se face pe bază de programare

Înmatricularea maşinii se face pe bază de programare


Oltenii au înmatriculat cu 769 de maşini mai mult ca în 2009


Conform unei statistici a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Olt, numărul maşinilor înmatriculate pâna la de 21 decembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu aproape 770 de vehicule înamtriculate. “Dacă în perioada 01.11.2009- 21,12,2010 se înregistra un număr de 1411 vehicule înmatriculate, în aceeaşi perioadă a anului 2010 s-au înregistrat un număr de 2180 de maşini înmatriculate, cu 769 de maşini mai mult.”, a spus Florin Hoară, şeful Serviciului.

Curtea Registrului Auto Român a fost plină încă de la prima oră a dimineţii

Curtea Registrului Auto Român a fost plină încă de la prima oră a dimineţii

Motorul Euro 5, soluţia mai ieftină

Atunci când va intra în vigoare noua taxă, dacă  doriţi să înmatriculaţi o maşină Euro 2 cu un motor de 1.400 cm3 cu vechime de zece ani, va trebui să scoateţi din buzunar  2.428 de euro faţă de 1.616, cât este în prezent. Pentru o maşină cu motor Euro 5, veche de trei ani, cu o motorizare de 1.400 centimetri cubi, taxa va fi de 162 euro, în funcţie de metodele de calcul alese de guvern.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite