Slatina: Nereguli la casele de schimb valutar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Nereguli la casele de schimb valutar
Slatina: Nereguli la casele de schimb valutar

Controalele recente realizate de Comosariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor în Olt au scos la iveală nereguli la toate casele de schimb valutar verificate.

Proprietarii caselor de schimb valutar au primit zilele trecute vizita comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia au verificat dacă sunt respectate noile reguli legate de afişarea cursului valutar şi au constatat nereguli în toate cazurile. Cu toate acestea, verificările pe această temă nu vor mai continua. „Au fost verificaţi 11 operatori economici din toate oraşele judeţului. La instituţiile financiar-bancare nu au fost găsite nereguli, însă la casele de schimb valutar au fost descoperite unele neconformităţi legate de modelul panourilor exterioare şi interioare. La cele patru case de schimb verificate am aplicat două avertismente şi două amenzi în valoare de 2000 lei. Acţiunile de control pe această temă s-au încheiat“, a declarat Cornelui Părnuţă, inspecorul şef al Comosariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt.

Condiţii obligatorii

Panourile pe care se afişează cursul valutar trebuie să respecte unele reguli obligatorii. Înălţimea fiecărei litere trebuie să fie de 8 centimetri, iar grosimea de 1 centimetru. Dntanţa dintre litere este de 1 centimetru, iar între cuvinte de 2 centimetri. Panoul exterior va avea, obligatoriu, afişate rubricile „Cumpărăm/ We buy“ şi „Vindem /We sell“, nu „Vânzare“ sau „Cumpărare“, cum era înainte. De asemenea, ordinea valutelor afişate este obligatorie. Primul va fi euro, urmat de dolarul american, lira sterlină, francul elveţian şi celelalte. Reguli asemănătoare sunt prevăzute şi pe panourile din interiorul caselor. Termenul limită pentru intrarea în legalitate a fost 8 iulie.
În Slatina, casele din schimb valutar din zona centrală s-au conformat noilor prevederi. „Am făcut panouri noi şi pentru interior şi pentru exterior. Eu consider că aceste modificări sunt bune, pentru că înainte nu prea înţelegeau oamenii ce este cu «Vânzarea» şi «Cumpărarea», dar acum aceste lucruri sunt mult mai clare“, a spus Mirabela, angajata unei case de schimb valutar de pe bulevardul A.I. Cuza, din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite