Nepotul pictorului Ion Popescu Negreni, la prima expoziţie personală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Ionescu, nepot al maestrului Ion Popescu Negreni, a avut, joi – 5 ianuarie, vernisajul primei sale expoziţii personale de pictură. Acţiunea a fost atent organizată şi dedicată memoriei unchiului său, expoziţia cuprinzând şi lucrării ale cunoscutului pictor român, precum şi ale altor artişti din familie.

Evenimentul nu a avut loc întâmplător în aceste zile. Pe data de 2 ianuarie s-au împlinit 105 ani de la naşterea maestrului Ion Popescu Negreni, care a dat dealtfel şi numele secţiei de pictură a Muzeului de Artă din Slatina. Autorităţile din Olt, dar şi familia acestuia, au ţinut să îi aducă un omagiu. Acesta s-a concretizat în vernisajul expoziţiei de pictură semnată Dan Ionescu, unul dintre nepoţii pictorului, doctor stomatolog în viaţa de toate zilele.
Câteva dintre lucrările maestrului au fost aduse la Slatina în acest scop. Manifestarea a fost găzduită de galeria “Artis” din Slatina. La eveniment au participat numeroşi admiratori ai picturii lui Popescu Negreni, dar şi ai nepotului care se pare că i-a moştenit harul. Aproximativ 20 de lucrări pot fi admirate timp de o săptămână începând de joi – 5 ianuarie, la galeria menţionată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite