Naşul lui Bercea atacă Primăria Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diaconu revine pe scena politică
Diaconu revine pe scena politică

Gabriel Diaconu şi-a anunţat candidatura ca independent pentru fotoliul de primar al Slatinei.


Gabriel Diaconu (35 de ani) şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Slatina, fără a se bucura de susţinerea vreunui partid politic. Ce-l recomandă în ochii electoratului? Nu relaţia de rudenie cu Bercea Mondial, spune el, şi nici dosarul de corupţie în care este anchetat că a atribuit pe timpul când era viceprimar 18 contrcate de execuţie lucrări publice firmei mamei sale. „Nu mi-este ruşine că sunt naşul lui Bercea Mondial! Cred că acel doar a fost folosit destul până acum împotriva mea. Eu cred că oamenii vor vedea la mine şi altceva decât acest dosar!”, declară el.
Gabi Diaconu, viceprimar al Slatinei în perioada 2004 - 2006 şi consilier judeţean în 2008 – 2009, recunoaşte că, în februarie 2005, i-a botezat un nepot lui Sandu Anghel. „Cel mai frumos lucru este ca un creştin să boteze un alt creştin. Alte probleme n-am avut cu Bercea Mondial, nu am alte relaţii, nu l-am ajutat cu nimic. Ne cunoaştem şi atât. Nici n-am mai vorbit cu el de mult timp", a declarat acesta.
Fostul viceprimar are, în prezent, un dosar pe rolul Judecătoriei Slatina, fiind trimis în judecată în 2009 de către DNA pentru “infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată”. „Au fost până acum vreo 18 termene, ieri ultimul. Mă aştept la o soluţie favorabilă, dar şi la una nefavorabilă. La acest moment, nu există prejudiciu. Indiferent de ce va fi cu acel dosar, decizia de a candida este ireversibilă. Nu ştiu cât mă va afecta acest dosar la imagine”, susţine Diaconu.
Acesta spune că s-a hotărât să candideze pentru că „nu am reuşit să văd o contrapondere la actuala putere din judeţul Olt. Cred că cetăţenii municipiului Slatina au trecut de faza copilăriei şi de împărţitul baloanelor”. Primele acţiuni pe care le consideră prioritare dacă va ajunge primar sunt refinanţarea creditelor şi restabilirea programului de dezvoltare industrială şi atragerea investitorilor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite