Slatina: Muzica populară îi călăuzeşte viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Muzica populară îi călăuzeşte viaţa
Slatina: Muzica populară îi călăuzeşte viaţa

Cântă de când era la grădiniţă, iar acum este cunoscută în tot judeţul. Muzica populară a devenit pasiunea vieţii sale şi simte o mare bucurie în suflet ori de câte ori urcă pe scenă.

Talentul l-a moştenit de la mama sa, o femeie simplă, dar foarte talentată. Daniela a crescut în cântec popular şi a îndrăgit muzica de când a învăţat să vorbească. „Mama cântă foarte frumos, îi place să cânte, dar nu a avut şansa să facă o carieră în muzica populară. Dânsa m-a învăţat să cânt de câd eram foarte mică. În fiecare zi cântam câte o melodie, iar dacă greşeam o luam de la capăt şi nu mă lăsam până nu învăţam. Mama mă asculta şi îmi spunea unde trebuie să mai repet“, îşi aminteşte solista olteancă.

Cântă în fiecare zi

De la serbările de la grădiniţă şi până la spectacole în care a fost aplaudată la scenă deschisă nu a fost decât un pas. A urmat Şcoala Populară de Artă şi a participat la zeci de spectacole şi concursuri de muzică populară. „Îmi face o deosebită plăcere să cânt. Cânt în fiecare zi, chiar dacă mi se cere, chiar dacă nu mi se cere. Îmi face o deosebită plăcere să cânt“, mărturiseşte tânăra solistă.
Primul festival la care a participat i-a adus şi primul premiu. În 2006, la drăgăşani a cucerit juriul şi publicul şi a reuşit să obţină „Premiul special“, care i-a dat încredere şi curaj să meargă mai departe. „Acum doi ani am participat pentru prima dată la Festivalul Corabia de Aur şi am reuşit să obţin locul II. A fost un rezultat bun, mai ales că a fost un concurs puternic, la care au venit artişti din mai multe ţări. O să paricip şi anul acesta, însă acum vreau să câştig Marele Premiu“, spune Daniela.

Nu renunţă niciodată

Ambiţia a ajutat-o să devină cunoscută, deşi este încă foarte tânără. „Dacă îmi propun ceva, nu mă las până nu reuşesc. Dacă vreau să învăţ o melodie o învăţ cu siguranţă. Muncesc atât cât este nevoie până când realizez ceea ce îmi propun“, explică artista olteancă.
Talentul şi munca au ajutat-o să se întreţină singură încă de când avea 16 ani. Cântă la nunţi şi spectacole şi câştigă atât cât să ducă un trai decent alături de familia sa. „Cea mai mare bucurie este să urc pe scenă, să îi fac pe oameni să se simtă bine şi să îi am alături de mine pe cei care mă iubesc. “, spune tânăra cântăreaţă.
Daniela spune, hotărâtă, că nu va renunţa niciodată să cânte muzică populară însă îşi doreşte să aibă şi o altă meserie. „Mă pregătesc pentru a deveni asistentă medicală, însă voi continua să cânt. Sunt sigură că voi putea să fac şi una şi alta, pentru câ întotdeauna mi-a plăcut să mă ocup de mai multe lucruri în acelaşi timp. Acum cânt şi încondeiez ouă cu ceară“, explică Daniela.

Întrebări şi răspunsuri
•• Care este modelul tău în muzica populară?
D.V. Sunt mai mulţi artişi populari pe care îi apreciez, dar cel mai mult îmi place Steliana Sima. Îmi place totul la ea. Cântă foarte bine, arată foarte bine, este o prezenţă plăcută pe scenă.
•• Cum te vezi peste 10 ani?
D.V. Îmi doresc să devin o câtăreaţă de muzică populară cunoscută în ţară, să particip la cât mai multe spectacole şi concursuri şi să lucrez ca asistentă medicală, să am un serviciu stabil.

Ce-i place
•• „Când sunt nervoasă îmi place să fac curăţenie prin casă, Aceasta este o activitate care mă calmează. Îmi place să încondeiez ouă şi sunt singura personaă din Olt care mai păstrează această tradiţie.“

Ce nu-i place
•• „Oamenii care mint, cei care sunt prea mândri de ei. Nu îmi plac oamenii răi, care îi duşmănesc pe ceilalţi. Eu nu am duşmănit niciodată pe nimeni şi le-am dorit tuturor binele.“

Profil
NĂSCUTĂ
•• 27 iunie 1988, Slatina
EDUCAŢIE
•• elevă în anul II la Şcoala Postliceală Sanitară din Slatina
FAMILIE
•• căsătorită

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite