Muzeul Judeţean lansează anuarul „Muzeul Oltului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, la care sunt invitaţi specialişti de  la instituţii muzeale şi universităţi din ţară, este organizat luni, începând cu ora 11,30.

La 59 de ani de la înfiinţarea oficială a muzeului slătinean, se editează prima publicaţie ştiinţifică a instituţiei. Muzeul Judeţean Olt va lansa luni anuarul „Muzeul Oltului”, ce însumează 28 de materiale semnate de personalităţi ştiinţifice şi culturale din judeţul nostru, dar şi din Bucureşti, Craiova, Piteşti şi Giurgiu.
„Anuarul nostru trebuie să reprezinte o punte de legătură între trecutul, prezentul şi viitorul Slatinei şi al judeţului Olt. Nu dorim decât să oferim un model de cunoaştere şi renaştere culturală a unui areal geografic unic. Ne adresăm tuturor acelora care iubesc istoria poporului, în special celor care servesc cu altruism şi credinţă instituţiile cultural-educative ale statului român”, declară directorul Laurenţiu Guţică- Florescu.
Evenimentul este inclus în cadrul acţiunii dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor- „Decada culturală”, totdată fiind orgnizată şi o masă rotundă cu tema „Muzeele şi memoria”.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite