Slatina: Municipiul Slatina, izolat timp de şapte ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au fost întorşi din drum
Şoferii au fost întorşi din drum

Închiderea podului de peste Râul Olt a stârnit valuri de nemulţumire în rândul şoferilor. Aceştia au întârziat peste o oră pe ruta ocolitoare din cauza drumului prost  şi a gropilor.

„Podul este închis. Vă rugăm să vă întoarceţi”. Acesta a fost mesajul cu  care au fost primiţi sute de şoferi care au tranzitat astăzi municipiul Slatina.  Aceştia  au fost întâmpinaţi de agenţii de poliţie şi întorşi din drum. Nervoşi şi grăbiţi, şoferii au fost foarte nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a închide podul pentru reparaţii. Mulţi dintre aceştia au întârziat peste o oră la destinaţie, fiind nevoiţi să ocolească peste 30 de kilometri pe ruta ocolitoare indicată de autorităţi.

„Trăim în ţara lui Papură Vodă. Problema aceasta trebuia rezolvată de foarte mult timp. Închiderea podului nu este deloc o soluţie bună. Am ajuns în oraş pe ruta ocolitoare şi mi-am distrus maşina. Drumul acela este plin de gropi. Chiar nu se putea găsi o soluţie mai bună? Noi plătim taxe peste taxe, dar nu primim nimic în schimb. Drumurile sunt jalnice. ”, a spus revoltat, Ştefan Marin, de meserie şofer. 

Ştefan Marin
Circulaţia pe pod a fost oprită la ora 10.00

Circulaţia pe pod a fost oprită la ora 10.00

De aceeaşi părere sunt şi transportatorii, care trebuie să livreze marfa la timp la destinaţie şi nu îşi pot permite întârzieri.

„Am avut mare noroc, am trecut ultimul podul. Aveam mari probleme dacă nu treceam până se bloca  drumul.  Marfa trebuie livrată la timp”, a spus Marius Octavian, şofer de tir.

Marius Octavian

Găuri de 30.000.

Lucrările de reparare a podului vor dura până la ora 17.00

Lucrările de reparare a podului vor dura până la ora 17.00

În timp ce angajaţii Secţiei Naţionale de Drumuri munceau de zor pentru a repara gaura de jumătate de metru apărută în pod sâmbătă dimineaţa, şoferii înfruntau gropile de pe ruta ocolitoare, Pleşoiu – Strejeşti – Mamura – Teslui – Curtişoara – Slatina.

„Este foarte prost drumul şi nu merită să bagi maşima pe acolo. Rişti să o distrugi”, ne-a declarat Relu Renghe, şofer  din Slatina. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Olt, spun că o expertiză în vederea reabilitării a fost făcută şi în 2005 însă proiectul a fost abandonat din cauza lipsei de fonduri. De atunci însă, găurile au tot început să apară,iar ultima dată când a apărut o astfel de gaură a fost în luna august, în acest an, costurile pentru reparaţii fiind de aproape 30.000 de lei. “În luna august fondurile pentru reparea găurii apărute au fost în jur de 30.000 de lei. Deocamdată pentru reparaţiile de acum nu se cunosc costurile.”. a precizat Valentina Gorunescu, şefa SDN Olt

Relu Renghe
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite