Modernizarea reţelelor scumpeşte apa în Slatina. Tarifele pentru canalizare şi epurare se majorează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia cu fonduri europene aduce slătinenilor apă prin conducte noi, dar şi facturi mai mari
Investiţia cu fonduri europene aduce slătinenilor apă prin conducte noi, dar şi facturi mai mari

Consilierii locali au aprobat astăzi creşterea tarifelor la canalizare şi epurare. Tariful pentru apa potabilă se menţine la acelaşi nivel, dar noua creştere va adăuga la factura lunară 0,39 de lei pentru fiecare metru cub de apă consumat.

În municipiul Slatina, preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare- epurare nu au mai fost modificate de un an de zile. Majorările sunt condiţionate de angajamentul Companiei de Apă Olt luat faţă de Ministerul Mediului şi comisia europeană prin contractul de finanţare a proiectului „Extinderea şi  reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt”, lucrările de la Slatina fiind în valoare de 42 milioane de lei.
Preţul la apă rămâne acelaşi- 2,91 lei/mc (cu TVA), modificările fiind operate pentru canalizare şi epurare. Consilierii locali au aprobat astăzi creşterea tarifului perceput pentru canalizare de la 0,79 lei/mc la 0,94 lei cu TVA pentru populaţie, iar pentru restul utilizatorilor (societăţi publice, agenţi economici) de la 0,64 lei la 0,76, fără TVA. Pentru epurare, tariful va fi pentru populaţie, în loc de 1,26 lei/mc cu TVA percepuţi până acum, 1,50 lei, în timp ce pentru restul utilizatorilor creşte de la 1,02 lei la 1,21 lei fără TVA.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite