FOTOGALERIE: Modernizarea cartierului Nicolae Iorga din Slatina la final, cu întârziere de un an. VEZI cum arată acesta acum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipalitatea slătineană continuă să amenajeze doar parcări betonate în detrimentul celor sugerate de locuitorii urbei - ecologice, ce ar aduce o parte din natură în mijlocul cimentului
Municipalitatea slătineană continuă să amenajeze doar parcări betonate în detrimentul celor sugerate de locuitorii urbei - ecologice, ce ar aduce o parte din natură în mijlocul cimentului

Lucrările de modernizare a cartierului slătinean Nicolae Iorga, amplasat în imediata apropiere a gării, sunt aproape de final. Practic, în afară de finalizarea amenajării locurilor de joacă, se poate spune că proiectul finanţat pe fonduri europene a fost încheiat. Lucrurile nu au decurs însă fără probleme, lucrarea trebuind terminată încă din luna ianuarie. Din păcate, iarna grea, dar şi ritmul lent de lucru al celor două fir

Locuitorii zonei mărginite de străzile Nicolae Iorga-Artileriei-Aleea Cazărmii, din apropierea gării din municipiul Slatina, răsuflă uşuraţi. Demarate în toamna anului trecut, lucrările de modernizare a cartierului menţionat trebuia finalizate încă din luna ianuarie a.c. Din păcate, iarna grea şi ritmul lent de lucru al celor două firme slătinene care şi-au adjudecat proiectul, respectiv Cafmin S.R.L. şi Aceti S.A., a făcut ca finalizarea acestuia să fie tergiversată cu aproape un an.

Acum, situaţia la faţa locului arată cum trebuia să arate de la începutul anului: s-au amenajat trotuarele (nepermis de înguste, cum sunt la mai toate lucrările noi din oraş, n.a.), s-au betonat toate străzile din zonă, iar gurile de canal au fost înălţate la nivelul optim pentru a fi încastrate în stradă. Locurile de joacă au fost şi ele terminate, acestea aşteptând acum doar amplasarea unor covoare anti-traumă.

Vechile artere rutiere stăpânite de pietriş şi pământ sunt de domeniul trecutului

CLICK pe poze pentru FOTOGALERIE !!!

Din păcate, şi de această dată, diriguitorii şi inginerii primăriei slătinene au dat dovadă de o crasă lipsă de imaginaţie şi nu numai atunci când au preferat cea mai simplă metodă de a amenaja parcările – doar prin betonare. Varianta parcărilor ecologice sau cea care să prevadă alveole pentru plantarea de copaci în interiorul parcărilor, sugerată de mulţi locuitori ai urbei în şedinţele publice cu reprezentanţii primăriei şi nu doar atunci, s-au dovedit încă o dată a fi doar alte subiecte „tabu” pentru mai-marii municipiului.

“Este bine că s-a terminat calvarul…”

Locuitorii cartierului se declară mulţumiţi că, în ciuda întârzierii foarte mari a termenului de finalizare a lucrării, situaţia a intrat pe făgaşul normal, iar liniştea s-a reinstaurat în zonă. Faptul că întregul perimetru are acum un aspect civilizat îi face pe oameni să treacă mai uşor peste toate problemele îndurate în ultimul an cât au durat lucrările.



“Ne bucurăm şi noi, în sfârşit, de linişte. Parcă nu se mai termina, ne obişnuisem cu zgomotul utilajelor, pikamerelor şi discuţiilor gălăgioase dintre muncitori de sub ferestre. Acum arată a cartier civilizat, nu mai este aşa rău cum era înainte. Avem trotuare – deşi sunt prea mici ca să se numească astfel, dar decât deloc tot este ceva, sunt locuri de parcare ca să nu îşi mai pună toţi maşinile prin toate colţurile… Este frumos. Sperăm să planteze şi nişte copaci ca arată ca un deşert acum zona. Este bine că s-a terminat calvarul”, spune Elena Iancu, locatar al unuia dintre blocurile din cartierul în cauză.

Proiectul de modernizare a cartierului Nicolae Iorga a presupus amenajarea de trotuare-străzi, respectiv locuri de parcare şi de joacă, reabilitarea reţelei de canalizare, înlocuirea şi sistematizarea reţelei de gaze naturale. Lucrarea s-a ridicat la 10,6 milioane lei, bani europeni proveniţi din Programul Operaţional Regional 2012.

În prezent...
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite