Slatina: Miriştile în flăcări, pericol pentru olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Miriştile în flăcări, pericol pentru olteni
Slatina: Miriştile în flăcări, pericol pentru olteni

Ca să poată ara mai uşor terenul, oamenii au găsit o metodă pe cât de simplă pe atît de periculoasă, dau foc mişriştilor. Nu se gândesc însă că arderile necontrolate pun în pericol păduri, case şi vieţile oamenilor.

Numai în aceste zile zeci de hectare de tren au luat foc şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor.„La sfârşitul acestei săptămâni,s-au produs de 6 arderi necontrolate. Arderile necontrolate sunt foarte periculoase, mai ales că acestea se pot extinde la locuinţele cetăţenilor, existând riscul de a provoca pagube şi de a pune în pericol viaţa oamenilor”, a spus Cristian Croitoru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Primăriile evită riscurile

Cei care dau foc miriştilor trebuie să respecte legile în vigoare şi să se conformeze cu toate normele de siguranţă. Primarii comunelor spun că acestă problemă este foarte serioasă şi reprezintă un risc mare ca incendiul să se extindă şi la casele cetăţenilor. „De obicei aceste arderi se fac numai când în lanurile sau în culturile respective sunt dăunători, iar incendierea acestora este ultima soluţie. Arderile se fac controlat, doar cu permisiunea primăriei şi numai în prezenţa organelor abilitate. Pentru a putea da foc unor mirişti fiecare cetăţean are nevoie de un permis de lucru cu focul. Se sapă brazde cu tractorul încercuind zona în care se va da foc, dar numai în prezenţa unei surse de apă. Ca primar nu mai eliberez aceste permise de lucru cu focul, din cauză că, acum câţiva ani datorită unui astfel de foc necomtrolat era să ia foc toată comuna. Pentru a evita un asemenea risc nu mai eliberăm astfel de permise de lucru cu focul” a spus Ion Ciocan, primarul comunei Osica de Sus.

Aflaţi ce amenzi riscă incendiatorii de mirişti din Adevărul de Seară Slatina de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite