Mirela Păduraru, make-up artist şi manager de SPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Păduraru, în timpul unei şedinţe de machiaj
Mirela Păduraru, în timpul unei şedinţe de machiaj

Trainer în cosmetică şi machiaj profesional, tânăra care lucrează în folosul frumuseţii conduce şi singurul SPA din judeţul Olt.

Frumuseţea nu mai are niciun secret pentru Mirela Păduraru. Atrasă din adolescenţă de cosmetică şi machiaj, asemeni tuturor femeilor, ea este acum unul dintre cei mai cunoscuţi make-up artişti din ţară. S-a iniţiat în acest domeniu în 1994, atunci când a urmat primele cursuri de cosmetică şi machiaj. A absolvit ulterior Şcoala Internaţională de Cosmetică DEESSE Educational. Curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre machiaj şi cosmetică creşteau pe măsură ce afla informaţii noi, astfel că a urmat multe alte specializări. „În 2008 am devenit trainer pe cosmetică ştiinţifică Skeyndor, iar în 2010 am fost desemnată ambasador Intraceuticals, brandul folosit de Madonna şi alte vedete de la Hollywood, precum Naomi Campbell sau Eva Longoria. Anul acesta am urmat un stagiu de pregătire la Paris la Institutul Maria Galland şi recent am efectuat un alt stagiu la Skeyndor Barcelona. Am participat la numeroase seminarii de cosmetică şi machiaj profesional şi am susţinut primul workshop de machiaj din România, la Oradea“, a povestit Mirela Păduraru. Priceperea în estetica facială, designul sprâncenelor şi machiajul profesional au făcut-o cunoscută în lumea modei. Mirela colaborează cu designeri, realizând deseori machiajul la diferite prezentări de modă sau evenimente, însă răspunde şi solicitărilor domnelor care doresc o transformare radicală pentru o zi specială.

Un nou concept

Pasiunea ei pentru înfrumuseţare a culminat cu deschiderea primului centru SPA din Oltenia. Ceea ce la început s-a dorit a fi un simplu salon de înfrumuseţare, s-a transformat ulterior într-un nou concept. „Am deschis SPA-ul în 2009. M-am gândit iniţial la un salon dar văzând conjunctura am decis altceva. Orice persoană care se respectă poate veni aici. Nu este cu circuit închis. Pot spune că 50 la sută dintre clienţi sunt din Slatina, iar restul sunt din Bucureşti, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, în general persoane care lucrează în marile corporaţii. În prezent oferim servicii de îngrijire facială, remodelare corporală, manichiură, pedichiură, gimnastică, msaj terapeutic, saună, medical spa şi urmează să introducem procedeul de kinetoterapie, profilaxie şi recuperare medicală“, a spus Mirela.
Activitatea sa aici nu se rezumă la manageriere, ci are şi propriul său cabinet de cosmetică şi estetică facială. Cea mai mare bucurie a sa la finalul unei zile de muncă este mulţumirea citită pe chipul clientelor care ies pe uşa centrului său de înfrumuseţare.


Profil
NĂSCUTĂ. 6 august 1976
STUDII. Licenţiată ECTS, Şcoala Internaţională de Cosmetică Deesse Educational, Stagii la Institutul de Cosmetică Ştiinţifică „Skeyndor“ Barcelona, Institutul „Maria Galland“ Paris
FAMILIE. Căsătorită, are o fetiţă


Ce-i place
•• „Citesc cărţi de machiaj şi cosmetică, de dezvoltare personală şi mă uit la emisiuni de profil. Apreciez onestitatea şi bunul simţ“.

Ce nu-i place
•• „Nu există activităţi pe care să nu le fac cu drag. Mă aflu în situaţia privilegiată de a face ceea ce îmi place. Fiecare are puterea de a-şi crea viaţa aşa cum îşi doreşte“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Care sunt cele mai frecvente greşeli ale femeilor?
M.P.: Machiajul strident, prost aplicat, foarte mult negru în mijlocul zilei, sprâncene pensate la fir, extrem de subţiri. De asemenea, o altă greşeală pe care o văd frecvent este acoperirea acneei cu un strat extrem de gros de machiaj.

•• Ce se poartă toamna aceasta în materie de machiaj?
M.P.: În toamna aceasta se poartă sprâncenele naturale, proeminente şi groase. În materie de culori, fie nuanţele specifice fiecărui sezon de toamnă, respectiv arămiu, auriu, kaki, bej, piersică, fie antracit, bleumarin sau indigo. Se poartă mult eyeliner-ul şi buzele roşii. Nu trebuie însă să fim sclavii unui trend, ne putem alege ceea ce ne reprezintă. Dacă cineva preferă machiajul nude este perfect în măsură să-l realizeze. Fiecare este liber să-şi aleagă machiajul în funcţie de moment, loc şi de ocazie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite