A început vânătoarea de pocnitori ilegale! Minor din Slatina, prins la vânzare cu mii de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele au fost confiscate
Petardele au fost confiscate

Jandarmii l-au depistat pe băiatul de 16 ani, joi, în zona unui complex comercial din Slatina. Minorul este cercetat acum pentru că vindea artificii fără autorizaţie.

Un băiat de 16 ani, din Slatina a fost prins, ieri după-amiază, de jandarmii olteni în timp ce vindea petarde, fără să deţină autorizaţie în acest sens. Minorul a fost găsit în zona unui centru comercial de pe strada Depozitelor din municipiu. El oferea spre vânzare 2.300 de petarde din clasa II pe bază de amestecuri pirotehnice. „Jandarmii i-au întocmit celui în cauză actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice“, se precizează în comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt. Oamenii legii au ridicat obiectele pirotehnice. Aceştia au înaintat dosarul cu actele de constatare şi petardele Biroului Armament, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea continuării cercetărilor.

Legea petardelor

Jandarmii le transmit oltenilor să nu folosească petarde şi să sesizeze forţele de ordine atunci când observă persoane care aprind artificii interzise, punând în pericol viaţa celor din jur. „Jandarmeria Olt atrage atenţia asupra faptului că deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, dar şi asupra riscului pentru integritatea corporală la care se expun persoanele care le folosesc“, amintesc jandarmii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite