Ministrul Educaţiei, aşteptat la Slatina să prezinte noua lege „de nota 10”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slatina reprezintă următoarea „oprire” a reprezentanţilor Ministerului Educaţiei în cadrul campaniei naţionale „Tu faci legea de nota 10 (zece)”. Noua lege va fi explicată de către specialişti cadrelor didactice din Olt, părinţilor şi elevilor.

„Campania se va derula mâine, începând cu ora 12,00, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. Este aşteptat ministrul Daniel Funeriu sau, dacă acesta nu va putea să ajungă, secretarul de stat Oana Badea. Fiecare participant, profesor, părinte sau elev, va primi câte o broşură specifică, în care se explică modificările aduse de noua Lege a Educaţiei”, declară inspectorul şcolar Gabriela Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.
Campania „Tu faci legea de nota 10 (zece)” se derulează la nivel naţional în perioada 14 martie- 15 aprilie. Participanţii primesc broşuri de informare. În broşura „Dascălii fac legea de nota 10 (zece)"- sunt prezentate în rezumat articolele care vizează cariera profesorilor. Broşura "Părinţii fac legea de nota 10 (zece)", explică acestora amănunte despre clasa pregătitoare şi trecerea clasei a IX-a de gimnaziu, structura evaluărilor şi examenelor. "Copilul tău împlineşte 6 ani până la sfârşitul anului 2012? Va fi înscris în clasa pregătitoare. Programul se va desfăşura în spaţiul şcolar aflat cât mai aproape de casa lui. Copilul tău începe clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012? Va urma şi clasa a IX-a în aceeaşi şcoală. Dacă nu eşti mulţumit de grădiniţa sau şcoala în care învaţă copilul tău, poţi să îl muţi la altă şcoală sau grădiniţă. Finanţarea studiilor îl va urma, indiferent dacă va merge la o unitate de învăţământ de stat sau particular", se explică în broşură.
În broşura "Elevii fac legea de nota 10 (zece)", elevii sunt îndemnaţi să participe la elaborarea statutului elevului, li se spune că reprezentantul lor este observator în Consiliul de Adminsitraţie al şcolii şi se poate implica în luarea deciziilor.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite