Minifotbalul – metodă de resuscitare a fotbalului de cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltul va avea într-o lună propriul campionat de mini-fotbal. Partidele vor demara dupa 1 septembrie.

Sebastian Noaţă, fost component al lotului de fotbal de la FC Alro Slatina, şi-a asumat responsabilitatea întemeierii de la zero a unui campionat de minifotbal. Decizia sa a fost influenţată şi de faptul că Oltul este printre puţinele judeţe care nu organizează o asemenea manifestare sportivă.

“Este o treabă serioasă, nu este deloc o glumă cum probabil ar crede unii. Va exista un campionat care se va desfăşura în sistem tur-retur şi se va juca numai pe teren sintetic. Transferurile de jucători se vor putea face doar în pauza competiţională, moment când va avea loc şi Cupa României la minifotbal. Competiţia va avea loc în intervalul 1-10 septembrie, până atunci fiind aşteptaţi să se înscrie toţi doritorii amatori de fotbal. Nu vor fi acceptaţi cei care sunt legitimaţi la o echipă de fotbal în acest an şi nici cei care joacă într-o echipă de futsal. În rest nu există restricţii, cu excepţia vârstei care trebuie să fie de minimum 16 ani”, a declarat iniţiatorul Sebastian Noaţă. Acesta a precizat că înscrierile vor începe de pe 10 august.
Pentru cei care nu ştiu, trebuie menţionat că minifotbalul se joacă exclusiv pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse – lungimea fiind de maxim 42 de metri, iar lăţimea de până la 22 de metri. Durata unei partide este de 40 de minute, împărţite în două reprize a câte 20 de minute, cu o pauză de cinci minute. Lotul unei echipe de minifotbal numără 12 jucători, dintre care în teren intră doar cinci, plus portarul, înlocuirile putând fi efectuate fără restricţii în limita celor 12 jucători.

Fotbalul de cartier, reînviat

Momentan nu se cunoaşte exact terenul unde se vor disputa partidele primei ediţii a campionatului judeţean de minifotbal de la Olt. Sebastian Noaţă încearcă în aceste zile să ia legătura cu toţi cei care deţin terenuri sintetice în Slatina pentru a-I convinge să fie de acord pentru a găzdui o astfel de competiţie, totul contra cost. Cei care vor fi acceptaţi în cadrul competiţiei vor primi legitimaţii de la Federaţia Naţională de Minifotbal, iar echipa care va câştiga trofeul va reprezenta judeţul Olt în campionatul naţional de minifotbal.
“În acest fel vom sperăm să readucem la viaţă fotbalul de cartier, care a cam dispărut din Slatina şi nu numai”, a mai spus Noaţă. Cei care doresc să se înscrie în competiţie o pot face deocamdată doar la iniţiatorul ideii, care a pus la dispoziţia celor interesaţi numărul propriu de telefon 0763.559.580.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite