Mini-hotelul de pe acoperişul L.P.S. Slatina, inaugurat a doua oară în cinci luni (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările ample de modernizare de la Liceul cu Program Sportiv (L.P.S.) din Slatina au culminat, vineri - 11 mai, cu inaugurarea investiţiei efectuate pe fonduri europene. Inaugurarea a fost a doua în mai puţin de cinci luni şi a fost oficiată de city-managerul Primăriei Slatina, Minel Prina.

Investiţia derulată la Liceul cu Program Sportiv (L.P.S.) din Slatina s-a derulat în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, respectiv “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea proiectului s-a cifrat la 6.476.203 lei (64,7 miliarde lei vechi, n.a.) şi a avut drept obiectiv general îmbunătăţirea calităţii în educaţie prin modernizarea infrastructurii existente, completarea dotărilor şi echipamentelor IT şi suplimentarea locurilor de cazare pentru elevi. Cu alte cuvinte, investiţia a constat în reabilitarea şi extinderea clădirii şi a reţelei de canalizare, respectiv mansardarea şcolii la corpul principal al liceului, a corpului de legătură şi a corpului de extindere, supra-etajarea corpului-anexă şi realizarea unui record de canalizare nou.

“Terminarea acestor lucrări derulate la L.P.S. Slatina reprezintă un pas uriaş înainte nu doar pentru conducerea unităţii, dar mai ales pentru elevii dotaţi din judeţ care nu au avut până acum posibilitatea să vină la Slatina să aprofundeze un sport pentru care au fost înzestraţi de natură. Sper ca, prin spaţiile de cazare create la mansarda liceului – peste 60 de locuri, conducerea liceului să mărească aria de căutare a talentelor din judeţ în sport. Acum nu-i mai opreşte nimeni pe cei din managementul unităţii să meargă în judeţ şi să caute sportivi care să continue aici în domeniul unde sunt performeri”, a declarat Prina, care a precizat că municipalitatea a contribuit la realizarea proiectului cu 579.027 lei.

Pe fostul acoperiş al L.P.S., acum total modernizat, au fost amenajate un număr de 67 de spaţii de cazare structurate în 20 de camere (majoritatea cu 2-3 paturi, n.a.), duşuri, o sală de mese şi una cu specific multimedia. Proiectul a mai presupus supraetajarea corpului anexă - o construcţie proiectată şi executată în 1996 şi rămasă ani buni la stadiul de parter, care va fi păstrată ca sală de forţă. Aurelia Tănase, director adjunct al LPS Slatina, a spus că se are în vedere, pe viitor, amenajarea unei saune şi a unui cabinet de masaj.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Inaugurarea de vineri a fost, de fapt  - a doua, prima având loc pe 18 decembrie anul trecut, cu prilejul unei vizite a ministrului de atunci al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Singura diferenţă faţă de luna decembrie a fost că, acum, toate camerele erau complet mobilate. Investiţia a apărut ca urmare a numeroaselor competiţii derulate în incinta L.P.S. Slatina şi care au ridicat nu o dată probleme sportivilor sosiţi din alte oraşe ale ţării sau de peste hotare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite