Minel Prina și Gabi Diaconu, “cadouri de Crăciun” din partea judecătorilor slătineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul în care Minel Prina (stg.) şi Gabriel Diaconu (dr.) au fost capetele de afiş a început în urmă cu doi ani
Procesul în care Minel Prina (stg.) şi Gabriel Diaconu (dr.) au fost capetele de afiş a început în urmă cu doi ani

Verdict previzibil în dosarul în care fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, și actualul city manager al urbei, Minel Prina, sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. În vreme ce Diaconu a primit o sentință cu suspendare, Prina a fost achitat.

Magistrații Judecătoriei Slatina au decis, astăzi, ca city managerul Primăriei Slatina, Minel Prina, să fie achitat deoarece faptele de care este acuzat în dosar nu întrunesc condițiile infracțiunii inițiale. De asemenea, celălalt inculpat notoriu din aceeași speță, Gabriel Diaconu, a primit o condamnare cu suspendare de patru ani cu condiția ca acesta să se afle sub supraveghere pentru următorii șapte ani. În plus, el va trebui să țină cont de o serie de măsuri specifice inculpaților puși în astfel de situații, adică să anunțe autoritățile de orice plecare mai lungă, să anunțe schimbarea domiciliului etc. Dacă în perioada cât se va afla sub supraveghere va călca strâmb, Diaconu va fi nevoit să execute sentința pronunțată astăzi de patru ani închisoare.
Nicolae Romaniuc, administrator al uneia dintre firmele acuzate de încălcarea legii în dosar, a fost și el condamnat la un an închisoare cu suspendare. Cât privește soarta celui de-al patrulea inculpat din dosar, Radu Bobariu (om de afaceri din Slatina, n.r.), instanța a hotărât încetarea procesului penal împotriva sa ca urmare a decesului. Inculpații nemulțumiți de sentință pot face recurs.
Reamintim că, potrivit acuzațiilor de la dosar, Prina este acuzat în dosar că, în intervalul august 2004 - martie 2006, a încredințat în mod nelegal și arbitrar zeci de contracte de licitații publice către mai multe firme, printre care și cele două firme amintite mai sus. De asemenea, Diaconu ar fi uzat de funcția de viceprimar, acesta activând în paralel și ca administrator la o firmă din municipiu.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite