Slatina : Copiii au participat la Turneul „Milioane de zâmbete“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de copii care s-au antrenat timp de un an în cadrul proiectului „Intercampus“ îşi demonstrează astăzi şi mâine îndemânarea la fotbal.

Bucurie mare în această dimineaţă pe stadionul 1 Mai din Slatina. Micii fotbalişti organizaţi în patru echipe s-au întrecut în cadrul Turneului „Milioane de zâmbete“. Competiţia este organizată de Pirelli Tyres, alături de echipa de fotbal Internazionale Milano şi Asociaţia „Comunita Nuova“. După un an de antrebamente, excursii şi distracţie, copiii slătineni au intrat pe terenul de fotbal cu speranţa că nu vor dezamăgi spectatorii. „Ne-am antrenat mult şi sperăm să obţinem rezultate cât mai bune“, a spus, încrezător, Ionuţ Marin, fundaş al echipei Liceului cu Program Sportiv (LPS) Slatina.

Proiect social de succes

La concurs au participat 40 de copii din toate categoriile sociale. Cu toţii s-au cunoscut în urmă cu un an, la debutul proiectului „Intercampus“. „Ne-am propus să punem laolaltă copii din diferite medii sociale, care să formeze o echipă. Sunt copii care provinddin familii cu venituri scăzute, din centre de plasamen, copii care aparţin minorităţilor etnice, dar şi copii ai angajaţilor noştri. Am ales fotbalul pentru că este un sport care îi atrage pe copii şi îi ajută să fie mai responsabili“, a spus Mihaela Ionuş, PR manager în cadrul Pirelli.
La turneu a participat şi un antrenor din cadrul clubului Internazionale Milano, Roberto Picardi „Copiii sunt dornici şi motivaţi să participe la acest proiect. Mă aşteptam să găsesc copii mai dificil de coordonat, însă am descoperit că cei mici sunt extrem de educaţi“, a spus Picardi.

Află ce suprize le pregăteşte Pirelii copiilor slătineni pentru anul viitor din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite